Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

El Premi Cerdà de l’Any obre el període de candidatures

Cerdanya
9f29a3148b9e3fb75491b584002f31bd-oqha3glebvaoba7ep9r4as2s8j1n9tad7vhqmk7mao
El Premi Cerdà de l’Any, que celebra la seva XXXVI edició, té dues fases: la proposta de candidatures i l’elecció del guardonat. La primera fase ja està en marxa i les persones físiques, les associacions i els Ajuntaments de Cerdanya poden fer les seves propostes.

En aquesta fase del Premi Cerdà de l’Any, tothom pot omplir la butlleta adjunta i fer-la arribar a qualsevol ajuntament cerdà, a l’oficina del Pànxing, a l’apartat de correus 162 de Puigcerdà o per e-mail a : ieceretans@gmail.com. La butlleta també es pot descarregar de la web del Institut d’Estudis Ceretans (www.ieceretans.org) o del seu grup de Facebook.

Cada persona o associació d’origen, residència o especial vinculació amb la Cerdanya pot proposar un màxim de dos candidatures també d’origen, residència o especial vinculació amb la Cerdanya, i ha d’identificar-se amb el seu nom complet, adreça i població de residència.

Cal presentar la proposta de candidats, els mèrits que li atribuïu o currículum. El termini de presentar candidatures és fins al 20 de febrer 2022.

Les bases del Premi Cerdà de l’Any adjuntes, són les que serviran de barem al jurat qui escollirà las tres candidatures finalistes. Aquestes, s’obriran al vot públic per segona fase.

El guardó del Cerdà de l’Any va ser creat  per una iniciativa conjunta de l’Institut d’Estudis Ceretans, Amics de Cerdanya i Ràdio Pirineus. En l’actualitat, l’entitat organitzadora és l’Institut d’Estudis Ceretans.

Bases:

  1. El guardó tindrà una periodicitat anual i podrà ser declarat desert.

  1. L’entitat organitzadora nomenarà una comissió ——— que recollirà totes les candidatures proposades i les presentarà al jurat, que podrà afegir-ne altres noves si les considera d’especial rellevància.

L’entitat organitzadora descartarà aquelles candidatures que consideri que no s’ajusten a les Bases del guardó, preferentment abans de lliurar les candidatures al Jurat.

  1. El jurat, amb vot secret a totes les fases de selecció, triarà, entre totes les candidatures presentades, les tres que hagin obtingut el major suport per sotmetre-les a votació popular.

  1. L’entitat organitzadora comunicarà als ajuntaments el nom per tal que se’n faci publicitat a cada municipi i es puguin recollir els vots. També es comunicaran al Pànxing, a la resta de la premsa  i a les xarxes.

  1. Per escollir el guardonat o guardonada, el jurat tindrà el 50% de valoració i la votació popular l’altre 50%. La candidatura que obtingui major suport, rebrà el guardó de Cerdà de l’Any. Qui ocupi el càrrec a la Presidència de la comissió organitzadora proclamarà públicament el nom de la candidatura guardonada.

Pel vot popular es podrà votar a la web del IEC (www.ieceretans.org), o a  l’ajuntament del seu poble, posant: nom, cognom, població i vot. El vot serà individual.

  1. El jurat estarà format per més de 10 persones majors de divuit anys, nascudes o vinculades estretament a la Cerdanya. Es procurarà que siguin persones representatives de totes les zones de la comarca i amb el major ventall possible d’opcions socials.

  1. Els membres del jurat seran proposats per la comissió organitzadora i seran ratificats i nomenats per la Junta Directiva de l’entitat organitzadora.

  1. Cada membre del jurat podrà romandre 5 anys com a màxim.

  1. El veredicte del jurat serà inapel·lable.

  1. Pot ser nomenat Cerdà de l’Any qualsevol persona o entitat, nascuda o no a la Cerdanya, però que hi estigui vinculada molt especialment.

11. Seran mèrits preferents per obtenir el guardó haver demostrat, amb els fets o actituds, una sòlida tasca cívica en favor de qualsevol aspecte de la Cerdanya.

12. El jurat valorarà molt especialment els aspectes relacionats amb la personalitat cultural i humana de la persona o associació que es proposa i de la seva estreta relació amb la Cerdanya, la seva visió com a unitat territorial i la defensa i promoció de la llengua i cultura catalanes a la comarca.  

13. El jurat tindrà present, de forma especial, en l’adjudicació del guardó, la constància en la tasca i el currículum de servei i fidelitat a aquesta terra.

14.  Qui configuri el jurat haurà de mostrar profunda receptivitat a les consideracions dels altres membres. És molt important que individualment tinguin una visió oberta i total de la Cerdanya.

15. Si surt com a finalista algú de la família d’un membre del jurat, aquest membre s’ha de retirar del jurat.

16.  Les candidatures que no siguin guardonades amb el Cerdà de l’Any poden tornar a ser presentades.

17. Excepcionalment, la comissió organitzadora, en cas de manca de participació, podrà nomenar candidatures a Cerdà de l’Any.

18. El valor del premi és únicament honorífic. La comissió organitzadora lliurarà un objecte artístic a la candidatura guanyadora.

19. El Cerdà de l’Any precedent entregarà el guardó al nou Cerdà de l’Any.

20. Es poden modificar aquestes Bases, a proposta del Jurat, de la Comissió organitzadora o de la pròpia entitat organitzadora, però conservant sempre la intenció d’homenatjar qui hagi demostrat un esperit de servei envers la Cerdanya. Les modificacions hauran de ser aprovades per part de la seva Junta Directiva.

premi

Si t’ha agradat llegir la notícia El Premi Cerdà de l’Any obre el període de candidatures, també et pot interessar llegir Neix el Club d’Esquí Nòrdic de la Cerdanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.