Pànxing Cerdanya

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Puigcerdà repartirà 20.000 mascaretes fins dissabte

Cerdanya
Puigcerdà repartirà 20.000 mascaretes fins dissabte
L'Ajuntament de Puigcerdà repartirà 20.000 mascaretes fins dissabte. Ho farà entre els veïns i veïnes del municipi. Es preveu que un membre de cada unitat familiar podrà agafar-ne dues per persona.

L’Ajuntament de Puigcerdà repartirà 20.000 mascaretes fins dissabte. Ho farà entre els veïns i veïnes del municipi. Es preveu que un membre de cada unitat familiar podrà agafar-ne dues per persona.

A partir d’aquest dimecres, l’Ajuntament de Puigcerdà repartirà 20.000 mascaretes fins dissabte. L’objectiu és que cada resident en tingui dues. Concretament, un membre de cada unitat familiar les podrà recollir entre aquest dimecres i dissabte a la plaça de Santa Maria. Es podrà fer entre les nou del matí i les dues del migdia. Des del consistori demanen que les persones que tenen símptomes de covid-19 no vagin a buscar-les. L’acció se suma a la distribució de material sanitari i de protecció que l’ens local ha dut a terme des de l’inici de la pandèmia a l’Àrea Bàsica de Salut-Primària, la Residència Sociosanitària de Puigcerdà, l’Hospital de Cerdanya, els serveis públics i essencials i les empreses, autònoms i treballadors del municipi.
Budó veu “imprudència” en el pla de desconfinament de la Moncloa

D’altra banda la portaveu del Govern, Meritxell Budó, veu “imprudència” en el pla de desconfinament que va presentar ahir el president espanyol, Pedro Sánchez. Durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dimecres al migdia, la consellera ha criticat que el pla de la Moncloa inclogui un calendari “tan curt” de 8 setmanes amb les “mançanes” d’una informació “precisa” sobre recursos humans i tecnològics per fer un desconfinament “eficaç”. Budó apunta que afirmar que al juliol hi haurà una “nova normalitat” també és una “imprudència”. La portaveu ha insistit amb el pla de la Generalitat, que proposa una desescalada per àrees de salut -i no per províncies-, alhora que ha tornat a requerir a Sánchez la resposta sobre aquest mapa alternatiu.

“La informació i el coneixement precís és fonamental per fer un desconfinament eficaç, i el pla de la Moncloa no n’ofereix prou”, ha opinat Budó. La portaveu del Govern ha afegit que és “urgent” que l’executiu espanyol aclareixi “com, qui i on” es pot fer el seguiment de la fase de desconfinament. Així, la consellera segueix defensant la territorialització que impulsa el pla de la Generalitat -basat en regions i àrees bàsiques de salut, i no en províncies-, i ha lamentat que la Moncloa encara no n’hagi donat resposta. “Treballem per trobar la manera de fer compatibles els dos plans”, ha assegurat.
El problema de la divisió provincial de la Cerdanya

“Què té a veure Berga amb Igualada o Barcelona? Per què un veí de Bellver de Cerdanya pot anar a Lleida i no a Puigcerdà?”, ha preguntat retòricament Budó, per justificar que el pla per àrees de salut és millor que una ordenació per províncies. “El govern espanyol es torna a equivocar, la província com a unitat bàsica territorial no s’ajusta a les necessitats”, ha valorat. És per això que Budó sosté que el Govern “no defugirà” de les seves responsabilitats i continuarà recomanant mesures pròpies per al desconfinament.

Sigui com sigui, la consellera de la Presidència ha “celebrat” tenir el pla “per escrit” de la Moncloa, que detalla les fases i els sectors de la desescalada: “És bo deixar de parlar d’hipòtesis i tenir un pla per debatre, i que permet guiar-nos en el desconfinament. Cal posar en valor que té elements de justificació científics”.

ACN Puigcerdà
Si t’ha interessat aquesta notícia Puigcerdà repartirà 20.000 mascaretes fins dissabte potser també t’interessa Xarxa de suport mutu de Cerdanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.