Pànxing Cerdanya

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

França permetrà l’accés dels ramats de Llívia a les Bulloses

Cerdanya
Bulloses
Ajuntament de Llívia
L'Estat Francès ha rectificat i permetrà que el bestiar pugui pasturar com ho ha fet històricament, però només aquesta temporada

El Cap de Servei de “Sante Proteccion Animale, Environement et Abbatoirs”, de la Prefectura dels Pirineus Orientals de l’Estat Francès ha comunicat a les autoritats catalanes i als ramaders de Llívia que s’autoritzarà, finalment, el moviment dels ramats lliviencs. Enguany, doncs, com sempre, els ramats accediran a les pastures de les Bulloses, forest propietat del municipi de Llívia. L’autorització només serà vigent per aquesta temporada de pastures ja que s’exigirà, posteriorment, que el bestiar estigui lliure d’IBR, segons han puntualitzat les autoritats franceses.

Cal recordar que, ara fa uns dies, les autoritats franceses havien fet saber que es prohibiria el pas dels animals cap a les Bulloses en aplicació de la normativa europea que impedeix la mobilitat del bestiar positiu d’IBR (rinotraqueitis bovina infecciosa), tot i haver estat vacunat prèviament o, fins i tot, del bestiar que essent negatiu en la prova vírica hagués estat vacunat. Aquesta decisió, però, és la que ha quedat finalment suspesa per aquesta campanya de pastures.

bulloses
Membres del consistori, ramaders i representants del govern francès busquen una solució – Ajuntament de Llívia

El departament d’Agricultura va comunicar als ramaders de Llívia que ja es poden expedir els corresponents certificats “traces” per a aquests moviments d’aprofitament de pastures per a la present temporada.

Continuar treballant per a una solució definitiva a les Bulloses

L’autorització arribada de les autoritats sanitàries franceses només és vàlida per aquest any 2021 i ramaders i l’Ajuntament de Llívia mantenen la seva intenció de reunir-se amb els responsables dels ministeris d’Exteriors i d’Agricultura per trobar una solució davant les properes campanyes de pastures. L’Ajuntament de Llívia ha demanat dia i hora per entrevistar-se amb el Cònsol de Límits del Ministeri d’Exteriors del govern espanyol.

Si has trobat interessant llegir la notícia França permetrà, finalment, l’accés dels ramats de Llívia a les Bulloses, també et pot interessar llegir França alerta que bloquejarà l’accés dels ramats de Llívia a les pastures de Les Bulloses.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.