Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Notícies – Cerdanya

Reformes a casa: un nou començament

Cerdanya
reformes_2
Emprendre una reforma a casa nostra no sempre és senzill. A vegades, el principal fre que ens trobem és la capacitat de mentalitzar-nos per suportar un període més o menys llarg d’obres a la nostra llar, amb tot el que comporta. No obstant això, l’horitzó d’una millora ha de ser la nostra principal visió. A continuació us presentem un punt de vista general a les actuacions que podeu fer per millorar la vida dins de casa. Ens hi acompanyeu?

Meditem-ho bé

Afrontar reformes integrals a la nostra llar no és una tasca senzilla. La magnitud d’aquesta empresa és tal que, abans d’emprendre-la, hem de dedicar un temps a debatre pros i contres i tenir molt clar, sobretot, quin estil i aire nou volem atorgar a casa nostra. Hem de pensar en les nostres necessitats, en les millores substancials, més enllà de l’apartat estètic, que ens poden aportar una millor qualitat de vida i ens poden fer, ni que sigui una mica, més fàcil moure’ns i viure a casa nostra. I recordem: hem de viure el procés de remodelació de manera positiva, sense que això suposi un gran daltabaix al nostre dia a dia.

Possibilitats infinites

Un cop hem pensat i meditat bé quines millores o canvis podem o volem fer a casa nostra, és hora d’entrar al detall. Les possibilitats que tenim avui en dia en matèria reformista són infinites. Podem utilitzar diferents materials que donaran a la nostra llar una imatge diferent: si ens decidim per materials naturals com poden ser la fusta, el suro o l’argila, donarem a casa nostra un aire natural, proper a la terra i molt càlid. Materials com poden ser l’acer, l’alumini i altres metalls polits, atorguen al conjunt un aspecte modern i avantguardista, que fuig dels estàndards clàssics i les convencions tradicionals.

La magnitud de les actuacions de reforma a dur a terme poden anar des de l’obra més gran al detall més menut, i totes poden millorar la nostra vida d’igual manera. Podem canviar el terra per alternatives en forma de laminats o vinils, actuacions menys invasives que aixecar tot el terra i col·locar rajoles noves. Podem pintar les parets de colors diferents dels que tenim, més moderns i actuals o fins i tot reorganitzar la distribució d’estances com les habitacions, el menjador o la sala d’estar. I si ens animem, podem fins i tot fer divisions noves en habitacions molt grans i aconseguir així una cambra nova, o fer el teulat nou si cal. El límit el poses tu!

Reformes
Podem fer mil coses al moment de fer reformes a casa. El límit el poses tu!

En la mateixa línia de possibilitats que en els materials i actuacions a fer, trobem la gran varietat d’estils que podem donar a casa nostra. La senzillesa i calidesa del model nòrdic, la bellesa de la imperfecció dels corrents de disseny wabi sabi japonesos, la salabror i el sol de les parets emblanquinades de calç de l’estil mediterrani o la fusta, en bigues vistes i terres naturals, de les cases de muntanya. Tot un món de possibilitats a les nostres mans.

No tot és estètica

Malgrat ser l’apartat més vistós, el que primer apreciem i el més fàcil d’estimular, les reformes no es queden en l’apartat estètic, ni de bon tros! Moltes millores substancials, i ens atrevim a dir que les que aporten millor qualitat de vida, són les que modifiquen o milloren elements físics que ens proporcionen prestacions pràctiques. Ens expliquem: la substitució d’uns tancaments vells, a través dels quals s’escola l’aire, per uns de nous suposa una millora importantíssima en la regulació tèrmica de casa nostra. És més, a la llarga suposarà un estalvi energètic, tant durant els mesos de fred com de calor, ja que la calefacció i els climatitzadors funcionaran de manera més eficient i respectuosa amb el medi ambient.

Aprofitem al màxim les reformes

Vivim en una comarca en la qual, els mesos d’hivern, són freds i llargs. Com a bons coneixedors d’aquestes temperatures baixes, sabem que hi ha molts sistemes d’escalfar la nostra llar: calefacció tradicional de combustió de gas i gasoil, modernes calderes de biomassa que escalfen l’aigua, radiadors elèctrics, estufes de pèl·let o la tradicional llar de foc, amb la possibilitat d’incorporar-hi un insert i aprofitar millor les calories que ens proporciona la llenya.

Quan iniciem un projecte de reforma, és un bon moment per plantejar-nos la substitució del nostre sistema d’escalfor per un de més eficient i respectuós amb el medi ambient, o millorar el rendiment del sistema amb el qual ja comptem. Si hem de fer obres al garatge, lloc on tenim la caldera i el dipòsit de gasoil, és bo plantejar-nos fer el canvi a una caldera de biomassa, alimentada amb estelles de fusta. Si les millores que hem de dur a terme se situen al teulat, és l’ocasió perfecta per incorporar plaques solars per escalfar l’aigua, o les seves germanes fotovoltaiques, que ens ajudaran a aprimar la factura de la llum.

reformes
Reformem, però siguem respectuosos amb el medi ambient

Cap a un model més sostenible

Aquest últim apartat que us proposem vol sintetitzar i agrupar tot el que anteriorment us hem explicat, sota una màxima molt concreta i ambiciosa al mateix temps: la transició cap a models arquitectònics més funcionals, sostenibles i respectuosos amb el planeta. Una reforma integral a casa nostra significa, al cap i a la fi, un nou començament, i per extensió, una oportunitat per fer les coses bé (o millor) de com les estàvem fent fins ara.

Des de l’elecció dels materials, passant pels professionals que s’encarregaran de la reforma i acabant amb tots els elements nous que entraran a casa, podem escollir que siguin el màxim de respectuosos possibles i que l’única empremta que deixin sigui la il·lusió i l’alegria d’una nova llar als nostres cors.

Font: Redacció

Si t’ha agradat l’article Reformes a casa: un nou començament, també et pot interessar Acaba la restauració de la portada romànica de l’església de Santa Eugènia de Saga.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.