Pànxing Cerdanya

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

“Renda 2019” marcada per la Covid-19

Cerdanya
Edifici de l'Agència Tributària de Catalunya al passeig de la Zona Franca
Imatge exterior del nou edifici de l’Agència Tributària de Catalunya al passeig de la Zona Franca (horitzontal)

La campanya de la Renda 2019 va començar el passat 1 d’abril, i s’allargarà fins al pròxim 30 de juny de 2020. Aquesta és la data límit per presentar la declaració. Però aquestes no són les dues úniques dates a tenir en compte. Durant els tres mesos que dura la campanya hi ha terminis clau a marcar en vermell al calendari.

La declaració de la Renda 2019 ve marcada per la Covid-19 i hi ha algunes obligacions del contribuent que cal tenir ben presents. Us ho expliquem.

Les obligacions del contribuent amb L’Agència Tributària tot i la crisi sanitària del coronavirus.

Aquest any totes les persones persones físiques residents a Espanya, excepte els que han percebut exclusivament rendes determinades de rendiments de treball personal, iguals o inferiors als 22.000 euros d’un únic pagador, estan obligats a realitzar la declaració de la Renda, un fet que converteix aquest tràmit tributari en un dels més comuns i populars.

Com fer la declaració de la renda en temps de coronavirus

Amb l’objectiu que els contribuents percebin com més aviat els seus devolucions, l’Agència Tributària calculada, segons es recull en el Calendari del Contribuent per a aquest 2020, la campanya de la renda de 2019 arrencada aquest 1 d’abril, data en a què s’obrirà el termini per presentar per Internet les declaracions de la Renda i el Patrimoni de 2019 així com començar a atendre per telèfon a qui ho desitgi.

 

A través d’aquestes plataformes, podrà presentar la declaració de la Renda fins al pròxim 25 de juny si el resultat ven un ingrés amb domiciliació en compte, i fins al 30 de juny per a la resta de casos.

Per la seva banda, la campanya presencial organitzada el 13 de maig, ja que no es contemplen canvis deguts a la COVID-19, i com en les presentacions ‘en línia’ ia les telefòniques, el termini per als que presenten una declaració amb resultat a ingressar amb domiciliació en compte, estarà obert fins al 25 de juny. La resta de contribuents pot presentar la seva documentació a les oficines de l’AEAT o les comunitats autònomes fins al 30 de juny.

Calendari de la Renda 2019-2020: esborrany i dates clau per a presentar la declaració

A continuació detallem les dates clau de la Renda  2019 :

1 D’ABRIL, INICI DE LA CAMPANYA DE LA RENDA L’1 d’abril de 2020 va començar oficialment la campanya de la Renda 2019. Des d’aquest dia, es podrà modificar i presentar la declaració per via electrònica.

5 DE MAIG, SOL·LICITUD DE CITA PRÈVIA Des del 5 de maig i fins al 29 de juny, els contribuents podran sol·licitar cita prèvia. Es podrà sol·licitar a través d’internet (www.agenciatributaria.es), l’app Agència Tributària o en els telèfons 901 22 33 44 o 91 553 00 71.

7 DE MAIG, INICI DE L’ATENCIÓ TELEFÒNICA L’Agència Tributària atendrà telefònicament (pla Li Cridem) als contribuents des del 7 de maig fins al 30 de juny per a la modificació i presentació de la declaració.

13 DE MAIG, COMENÇA L’ATENCIÓ PRESENCIAL El 13 de maig, si l’estat d’alarma ho permet, començarà l’atenció presencial a les oficines d’Hisenda i entitats col·laboradores. PUBLICITAT Ads by Teads

25 DE JUNY, DOMICILIACIÓ BANCÀRIA El 25 de juny és la data límit per a la domiciliació bancària de declaracions a ingressar.

30 DE JUNY, ÚLTIM DIA PER PRESENTAR LA DECLARACIÓ El 30 de juny finalitza oficialment la campanya i serà l’últim dia per presentar les declaracions de la renda i de patrimoni 2019.

Recordeu, doncs, que la “Renda 2019” ve marcada per la Covid-19 i que us pot convenir un assessorament professional amb una gestoria de confiança. Els trobareu anunciats a les revistes Pànxing.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.