Pànxing Cerdanya

22, abril del 2024

Search
Close this search box.

22, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Reobertura de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya

Cerdanya
L'Arxiu Comarcal de la Cerdanya reobre amb mesures de seguretat (Foto: IST).|

Reobertura de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, que ho fa amb mesures de seguretat.

A cada dia que s’avança en el calendari tot va entrant, de forma lenta però sense massa problemes, en la “nova normalitat”. Entre aquesta nova normalitat hi ha la reobertura de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya.

Aquesta setmana i d’acord amb el pla de desconfinament de les regions sanitàries que es troben en fase 1 i 2, a més del de la Cerdanya, també han obert portes als usuaris l’Arxiu Històric de Lleida i l’Arxiu Nacional de Catalunya.

 

Reobertura de l Arxiu Comarcal de la Cerdanya

Reobertura amb mesures de seguretat

Tots ho fan amb les mesures de seguretat establertes en els plans de desescalada sectorials i en els plans de contingència específics. Són plans elaborats al Departament de Cultura a través de la Direcció General del Patrimoni Cultural.

La reobertura al públic dels serveis dels arxius es realitza amb cita prèvia per garantir la seguretat de les persones. L’aforament a la sala està limitat a un terç de la seva capacitat. També és obligatori l’ús de guants i mascaretes. El 18 de maig ja va reobrir l’Arxiu Històric de Tarragona.

Aquests plans han comportat una revisió i implementació de mesures i protocols que han de garantir la seguretat dels treballadors, els usuaris i la documentació. D’una banda, s’han instal·lat les mesures de protecció, informació i senyalització necessàries i s’han adequat els espais. I de l’altra, s’han modificat i adaptat els horaris i protocols, tant d’atenció al públic com de neteja. I tot això per garantir la correcta atenció als usuaris. La utilització de mascaretes i guants serà obligatòria a l’interior de tots els arxius.

Xarxa d’arxius comarcals

Pel que fa als arxius de la Xarxa d’Arxius Comarcals, estan iniciant el seu retorn a la normalitat amb l’obertura al públic de diversos equipaments en funció de la regió sanitària a la qual es troben. És per això que han posat a disposició de la ciutadania un mapa interactiu, que es pot consultar a http://xac.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/Desconfinament_2020 i que permet identificar en quina fase està cada territori i així saber si ja ha obert les seves portes al públic.

L’Arxiu Històric de Tarragona va ser el primer en obrir les seves instal·lacions al públic el 18 de maig, amb l’assistència d’una desena d’usuaris, i aquesta setmana ha estat el torn de l’Arxiu Històric de Lleida i l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya. En tots els casos, l’aforament a la sala està limitat a un terç de la seva capacitat. L’horari de consulta, sempre havent demanat hora prèviament, és de 9 a 14 hores i se sol·licita als usuaris que demanin cita amb una antelació mínima de 24 hores. Les dades de contacte i cita prèvia es poden trobar a http://xac.gencat.cat/ca/inici/

D’un total de 38 arxius en funcionament a cada capital de comarca, ja són 26 els que han iniciat les tasques de preparació de les instal·lacions. L’objectiu és ben clar: procedir a la reobertura al més aviat possible. La resta d’arxius comarcals reiniciaran progressivament la seva activitat laboral i obertura al públic durant el mes de juny.

ACN
Altres articles
Si t’ha agradat llegir Reobertura de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya potser també et pot interessar llegir Obertura de les autoescoles de la Cerdanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.