Pànxing Cerdanya

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

El món local del Pirineu es reuneix per buscar solucions a l’actual situació econòmica

Cerdanya
reunio puigcerda
Impulsar una convocatòria d’ajuts extraordinaris i indemnitzacions per al sector turístic, de la neu, d’hostaleria, restauració i comerç del Pirineu vinculat a tres paràmetres: nombre de treballadors, volum de facturació i pèrdua de facturació respecte l’anualitat anterior. El Pirineu necessita un pla de xoc.

A la reunió d’avui dijous 18 de Febrer, s’han reunit telemàticament diversos representants d’ajuntaments i consells comarcals del Pirineu per tal de plantejar a la Generalitat una sèrie de mesures en cerca d’una millora envers la situació actual que pateixen a causa de la Covid-19.

Algunes de les mesures plantejades a la reunió han sigut:

  • L’obertura del comerç no essencial en cap de setmana, i de manera
    particular, permetre l’obertura del comerç minorista de venda i lloguer de material d’esquí i d’esports d’hivern juntament amb una obertura progressiva de l’hostaleria i la restauració, començant aquest cap de setmana i al vespre, per a servir sopars.
  • Per tal de potenciar les mesures del punt anterior, seria imprescindible estudiar la possible creació d’alguna mena de “corredor blanc” per permetre l’accés a la neu, ja que ajudaria al comerç minorista de venda de material d’esquí i esports d’hivern entre d’altres.
  • Impulsar una convocatòria d’ajuts extraordinaris i indemnitzacions per al sector turístic, de la neu, d’hostaleria, restauració i comerç del Pirineu vinculat a tres paràmetres: nombre de treballadors, volum de facturació i pèrdua de facturació respecte a l’anualitat anterior.
  • El cobrament de la part restant del fons de cooperació local extraordinari dels ajuntaments.
  • Permetre la mobilitat en ambdós sentits entre els territoris transfronterers en què encara no es permet la mobilitat (és a dir, amb els territoris de la Franja, Occitània, l’Alta Cerdanya i la Catalunya Nord), especialment en una franja de 30 Km, imitant el concepte de “conca de vida” que utilitza i té vigent l’Estat francès. A més, permetre la mobilitat amb pernoctació per als grups escolars (cicles formatius, ESO, Batxillerat) per a totes les escoles de Catalunya.

Finalment, també s’ha plantejat coordinar-se de cara al disseny dels projectes pirinencs que concorrin a les properes convocatòries de fons europeus.

Ajuntament de PuigCerdà - Món local del Pirineu

Si t’ha agradat llegir la notícia El món local del Pirineu es reuneix per buscar solucions a l’actual situació econòmica, també et pot interessar El programa Esport Blanc Escolar arrenca al Pirineu amb gairebé 1.700 alumnes de 44 escoles de nou comarques.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.