Pànxing Cerdanya

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

La 2a Jornada Energètica a Cerdanya situa al centre del debat la biomassa i la geotèrmia

Cerdanya
energètica
L’esdeveniment estarà dirigit als ens públics, tècnics i tècniques municipals i empreses sensibles amb la transició energètica, amb l’objectiu d’avançar cap a una transició energètica a través de la sostenibilitat i la resiliència de la comarca.

El divendres 12 de febrer de 2021 (10:30 h a 12:25 h) el Consell Comarcal de la Cerdanya organitza la segona sessió d’energia renovable de la Jornada Energètica a Cerdanya. Aquesta segona sessió portarà per títol ‘Els recursos de la forest del subsòl al Pirineu’ i arriba dies després de la sessió ‘Transformem el sol al Pirineu – Autoconsum fotovoltaic a Cerdanya’, celebrada el passat 29 de gener.

L’esdeveniment estarà dirigit als ens públics, tècnics i tècniques municipals i empreses sensibles amb la transició energètica, amb l’objectiu d’avançar cap a una transició energètica a través de la sostenibilitat i la resiliència de la comarca. En aquesta línia, la sessió oferirà una diagnosi sobre l’actualitat de la biomassa a la Cerdanya i als entorns de muntanya i informarà de conceptes teòrics i exemples pràctics en geotèrmia, així com els ajuts i projectes subvencionats en temes de bioenergia.

energètica
Programa de la Segona Jornada Energètica del Consell Comarcal de Cerdanya

Les persones interessades a participar-hi hauran d’inscriure’s a l’enllaç https://tuit.cat/yI66n i dos dies abans de l’esdeveniment rebran un correu electrònic amb les claus i les instruccions per accedir a la plataforma.

Programa de la sessió energètica ‘Els recursos de la forest i del subsòl al Pirineu’

  • 10:30h – Benvinguda / Consell Comarcal de la Cerdanya.
  • 10:40h – Situació de la biomassa i experiència de xarxa de calor a Cerdanya / Paco Cano, Director General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi. 
  • 11:00h – Estratègia per promoure l’aprofitament energètic de la biomassa a Catalunya / Laia Sarquella, ICAEN.
  • 11:10h – Aspectes estratègics per a l’autoconsum energètic municipal a partir de la biomassa / Marc Cortina, Clúster de la Bioenergia.
  • 11:20h – Ajuts i actuacions FOREST4Local en matèria de biomassa / Remei Aldrich, Diputació de Girona i Judit Rodríguez, Diputació de Lleida.
  • 11:35h – El potencial actual de la geotèrmia a Catalunya. Situació actual / Ignasi Herms, ICGC.
  • 11:50h – Exemples d’aplicació de la geotèrmia / Albert Pujades, GTG del CEEC.
  • 12:05h – Torn de preguntes i intervencions.
  • 12:25h – Fi de la jornada.

El projecte compte amb la col·laboració i el suport de l’ICAEN (Institut Català de l’Energia), el DARP (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació), el CBC (Clúster Bioenergia Catalunya), l’ICGC (Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya), el CEEC (Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya), l’Ateneu  Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i la Diputació de Lleida i Girona.

Aquest projecte s’emmarca en el Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya, nascut de la necessitat de generar un diàleg entre totes l’administració pública i els representants de la societat civil per consensuar un nou model energètic català renovable, net, descentralitzat, democràtic i sostenible, en línia amb els objectius de la Unió Europea en matèria d’energia.

Si t’ha agradat llegir la notícia La Segona Jornada Energètica a Cerdanya situa al centre de debat la biomassa i la geotèrmia, també et pot interessar llegir Treball destinarà més de 650.000 euros addicionals a la Cerdanya i el Ripollès per a polítiques actives d’ocupació.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.