Pànxing Cerdanya

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

Suspesa la Festa de l’Estany de Puigcerdà

Cerdanya
Suspesa la Festa de l'Estany de Puigcerdà

L’actual situació sanitària derivada de la Covid-19 ha motivat aquesta decisió.

L’Ajuntament de Puigcerdà, de mutu acord amb les colles de carrossaires, ha decidit que queda suspesa la Festa de l’Estany de Puigcerdà 2020.

Aquest final d’estiu no podrem gaudir de la visita de la Vella de l’Estany, la desfilada de carrosses amb gegants i grallers d’arreu de la comarca ni l’esperat castell de focs que posa punt final a la temporada estival a Puigcerdà.

La Festa de l’Estany és una de les celebracions més característiques de la Vila. Tanmateix, és un dels moments més màgics i participatius de l’any. És possible gràcies a la implicació dels diferents grups de carrossaires i nombroses entitats i associacions de Puigcerdà i de la Cerdanya.

L’Ajuntament ha determinat que tenint en compte les circumstàncies actuals derivades de la situació sanitària causada per la Covid-19, el més prudent, sensat i segur és suspendre la festa.

Una festa amb història

Els orígens de La Festa de l’Estany els hem de buscar a les acaballes del segle dinou. Un grup d’estiuejants juntament amb personalitats locals de la Vila van decidir crear una festa per acomiadar l’estiu i els estiuejadors i estiuejadores de Puigcerdà.

Tal com es fa avui en dia, la festa constava d’una rua de carrosses que reflectien els temes d’actualitat i els sentiments dels participants. La festivitat acabava igualment amb un castell de focs d’artifici a l’estany.

Si t’ha agradat llegir l’article Suspesa la Festa de l’Estany de Puigcerdà, també et pot interessar llegir Tornen les passejades en barca a l’Estany de Puigcerdà.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.