Pànxing Cerdanya

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Suspesa la Universitat d’Estiu Ramon Llull

Cerdanya
L'alcalde de Puigcerdà
Pla mitjà de l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, (dreta) i el president de l’Associació Universitària de Cerdanya, Francesc Armengol, anunciant la suspensió de la Universitat d’Estiu i la Festa Major del juliol, el 2 de juny de 2020 (Horitzontal).

Suspesa la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà. El consistori de la capital cerdana cancel·la la Festa Major i ajorna la Setmana Cultural prèvia a la celebració.

Suspesa la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà degut al context de crisi sanitària de la covid-19. La que havia de ser la 22a edició de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà ja tenia dates, en concret s’hauria celebrat de 13 al 17 de juliol. La situació actual, però, recomana suspendre-la.
Així s’ha acordat entre l’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer), l’Ajuntament de Puigcerdà i la Universitat Ramon Llull (URL), els quals han decidit ajornar-la fins al juliol de 2021. Tot i que s’havia plantejat la possibilitat de fer una “edició de butxaca”, finalment aquesta opció ha quedat descartada. A més, tampoc s’ha apostat per oferir una alternativa en línia pel caràcter “vivencial” que té l’esdeveniment. El consistori de la capital cerdana també ha anunciat que suspèn tant la Festa Major del Roser . També queda suspesa la Setmana Cultural que encapçala la celebració.
Sense Festa Major del Roser

Amb la cancel·lació de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà es pretén prevenir la propagació del coronavirus i, per tant, s’ha volgut prioritzar la seguretat dels seus participants. El president de l’AUCer, Francesc Armengol, ha destacat que a banda de la formació, aquest esdeveniment acadèmic representa un punt de trobada entre alumnes i professors i que, a més, a la programació s’inclouen conferències obertes al públic en general o activitats culturals com ara la “nit dels estels” o la “nit de les arts”.

Pel que fa a la Festa Major del Roser, que s’havia de celebrar del 16 al 20 de juliol, s’ha optat per suspendre-la després d’estudiar totes les opcions possibles. Hi ha voluntat per reprogramar al 2021 les activitats i grups que ja estaven previstos per enguany. Mentre, la Setmana Cultural previa, que havia de tenir lloc del 28 de juny al 12 de juliol, s’ajorna fins a la segona quinzena d’octubre i sempre i quan les condicions sanitàries així ho permetin.

En el cas de la Festa de l’Estany, prevista per a finals d’agost, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que s’obrirà una ronda de consultes. Aquesta ronda es farà en els pròxims dies amb els diversos agents implicats en la celebració. L’objectiu és consensuar el “moment límit” en què calgui prendre una decisió sobre si aquesta es manté o no. A més, sobre els actes de juliol suspesos, ha dit que la decisió “s’ha pres seguint la línia d’una gran part dels municipis del país”. També ha argumentat que s’ha fet pensant en “les dificultats d’organitzar esdeveniments de gran format” en aquest context de crisi sanitària.

ACN Puigcerdà
Altres articles
Si t’ha agradat llegir Suspesa la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà potser també t’interessa llegir Reobertura de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.