Pànxing Cerdanya

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Notícies – Cerdanya

Terra de marca, de Jordi Romeu

Cerdanya
b73c2c50a3f90120c07123734f4509c0.jpg
La vall de la Cerdanya compta amb un patrimoni literari formidable, desconegut per molts de nosaltres. Radio Puigcerdà ofereix cada dilluns a les 18:00 h l’espai radiofònic “Cerdanya Literària”, on descobrim de la mà d’escriptors cerdans la literatura de la nostra comarca a partir de les obres, llegendes i poesies dels autors locals. Paco Riera introdueix els escriptors cerdans sota la direcció tècnica d’Àngel Gutiérrez. Aquí teniu una transcripció d’Anna Amor.

En aquest programa Paco Riera entrevista a Jordi Romeu Carol, un escriptor de Sant Pere de Riudebitlles establert al poble de Llívia. En Jordi va començar a dedicar-se a la literatura quan va venir a viure a la Cerdanya, ara fa deu anys, sempre li havia agradat llegir i de tant en tant escrivia algun article. A l’any 2014 va publicar el seu primer llibre Petonets pels puestus o a la recerca de l’amor sincer, gràcies al premi que va rebre de narrativa Vila de l’Ametlla de mar. Es llavors quan va iniciar una gran carrera literària.
 
La seva primera novel·la Petonets pels puestus o a la recerca de l’amor sincer és una comèdia de joventut, que parla d’un xicot al que la seva novia l’ha fet fora de casa d’un dia per l’altre i com ell comença a buscar el veritable sentit de l’amor. Després va publicar Descalça una historia més seria que l’anterior, de la vida del camp dels anys 50 a través d’una senyora que marxa a viure a un mas abandonat amb el seu fill i la seva mare. Durant el transcurs de la història s’entén per què ha anat a parar allà i com ho fa per sobreviure en aquell mas abandonat. 
 
A l’any 2018 Jordi publica dos llibres molt relacionats entre ells tot i que a alhora independents, Honor de poble poble i El gran salt d’en Clarinet. El primer és un llibre de relats, històries sobre un poble petit i la seva gent. La segona tracta d’una novel·la que passa en el mateix poble que Honor de poble poble, d’intriga on hi ha una amenaça de mort cap a un dels personatges. Les dues obres van ser presentades a Puigcerdà i a Llívia. 
 
En aquesta ocasió cal fer una menció especial a la presentació que farà l’autor de la seva última obra Terra de marca a Puigcerdà, durant la jornada de Sant Jordi d’aquest any.
 
Terra de marca és una obra escrita a quatre mans amb Jaume Font, qui tenia mig començada aquesta obra de l’origen del Priorat durant el s. X. Jordi ho va trobar molt interesant i va decidir continuar-la junts. Els autors classifiquen l’obra de novel·la històrica de tall clàssic, on hi apareixen pagesos i senyors dominants de l’època. Hi podem trobar histories d’amor i diferència de classes, guerres d’aquella època per disputes de territori fins al naixement d’una nació.  

 

Aquí teniu l'àudio complet de l'entrevista: 
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.