Pànxing Cerdanya

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Notícies – Cerdanya

Un nou cas de coronavirus a la Cerdanya

Cerdanya
Porta d'accés a l'interior de les instal·lacions de l'Hospital de Cerdanya.
Pla de detall de la porta d’accés a l’interior de les instal·lacions de l’Hospital de Cerdanya. Imatge del 13 de març de 2020 (Horitzontal).

Aquest matí de dijous s’ha confirmat un nou cas de coronavirus a la Cerdanya. L’Hospital transfronterer registra un nou cas de la Covid-19 després de tretze dies consecutius sense cap positiu.

Després de tretze dies consecutius sense cap positiu de coronavirus a l’Hospital de Cerdanya, aquest dijous hi ha ingressat un nou cas confirmat de covid-19. També hi ha dos més que són sospitosos i estan pendents de resultats.
Des de l’inici de la pandèmia se n’han detectat fins a 48, dels quals 35 han requerit d’hospitalització. En aquest període s’ha produït una víctima mortal, s’han efectuat sis trasllats i s’han donat 30 altes.
Torna la normalitat a l’hospital

L’equipament sanitari ubicat a Puigcerdà ha obert agendes i serveis aquesta setmana fins a assolir la recuperació del 50% de la seva activitat programada, ja que el context actual obliga a fer-ho de forma reduïda per garantir la seguretat dels pacients i els professionals de la salut. Així, al servei d’hospitalització s’han reincorporat per a ús convencional 12 dels 44 llits reservats per a dur a terme mesures d’aïllament.

Pel que fa a les consultes externes de l’Hospital de Cerdanya, aquestes s’han reobert tot i donar preferència a la modalitat telemàtica. Mentre, es manté la prohibició d’anar acompanyat a tots els serveis excepte el d’hospitalització, on queda limitat a una persona que sempre ha de ser la mateixa.

Finalment, tant el dispositiu de detecció i proves per identificar possibles nous casos de covid-19 es manté intacte, així com també el doble circuit d’admissió a urgències i totes les pràctiques de distanciament i seguretat.

A l’Alt Urgell

Pel que fa a la veïna comarca de l’Alt Urgell, a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell continuen sense nous casos i s’ha recuperat la primera planta per a malalts no covid-19, incloent-hi el niu per nadons. A més, tenen previst reubicar en breu els llits de crítics fora de la zona quirúrgica per poder disposar d’una sala d’operació i de la de parts.

ACN Puigcerdà
Altres articles
Si t’ha agradat llegir aquesta notícia Un nou cas de coronavirus a la Cerdanya potser també t’interessa Treballs de desinfecció a la Cerdanya

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.