Pànxing Cerdanya

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Notícies – Cerdanya

Unió de Pagesos demana que s’ajudi al sector equí de la Cerdanya

Cerdanya
Unió de Pagesos reclama que l'adequació dels mòduls de l'IRPF 2019 per al sector equí inclogui Ripollès

Unió de Pagesos reclama que l’adequació dels mòduls de l’IRPF 2019 per al sector equí inclogui Ripollès, Cerdanya i Aran. El sindicat assenyala que també van veure afectada la productivitat de les pastures per la sequera de l’any passat

Unió de Pagesos reclama que l’adequació dels mòduls de l’IRPF del 2019 per al sector equí inclogui les comarques del Ripollès i la Cerdanya i l’Aran. Segons el sindicat esmentat l’ordre per la qual es redueixen els índex de rendiment per diverses circumstàncies excepcionals, publicat el 6 d’abril, no inclou totes les comarques amb sector equí present. Així, de moment, només hi entrarien el Berguedà, Osona, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell.
El sindicat recorda que totes aquestes comarques de muntanya “van patir el 2019 importants episodis de sequera i que en va quedar afectada la productivitat de les pastures”. És el que s’anomena el sector extensiu de l’equí. Per aquest motiu Unió de Pagesos demana que l’adequació de mòduls de l’IRPF inclogui totes les zones afectades.

D’altra banda, Unió de Pagesos també demana que l’adequació per al sector equí, que passa de 0,32 a 0,16, s’apliqui amb el mateix coeficient a l’Alt Urgell, ja que segons l’ordre en aquesta comarca passa de 0,32 a 0,22.

Unió de Pagesos compta amb el suport de la Federació d’Associacions del Cavall Pirinenc Català (FECAPI) en aquestes reclamacions per a la correcció de l’adequació de mòduls de l’IRPF. (ACN).

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.