Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

5 bones selfies que pots fer a… Puigcerdà

Cerdanya
11018f2905fe562becfa3a45e1ec5b7f.jpg
Si sou aficionats a la fotografia i més encara a les selfies, heu de saber que Puigcerdà, i tota la Cerdanya en general, són llocs molt indicats per obtenir-ne el màxim lluïment.

Comencem una sèrie d’articles, “Ruta de les selfies de la Cerdanya”, en què us mostrarem, poble a poble, els millors paratges, miradors o monuments per obtenir-ne, al nostre criteri, una bona captura fotogràfica.
 
En resum, us mostrem una ruta senzilla i fàcil per aconseguir 5 autoclics amb el vostre telèfon intel·ligent o càmera de fotografiar que us serviran per tenir un bon record del vostre pas o visita pels pobles de la Cerdanya, i en el cas d’avui, de Puigcerdà. L’itinerari o ruta de les selfies de Puigcerdà té una durada, incloent-hi l’estona per fer les fotografies, d’un parell d’hores. 
 
1. Selfie a la Plaça de l’Alguer
La plaça i mirador de l’Alguer. Aquesta plaça ens permet una panoràmica privilegiada sobre la part sud-est de la Cerdanya, amb especial atenció al massís del Puigmal i contraforts d’Eina o la Vallcebollera. Hi accedim des del carrer Alfons I, ben a prop de les oficines del Pànxing, o bé des de l’ascensor de la plaça Portal d’en Calva.
 
 
2. Selfie a la Plaça de l’Ajuntament
La plaça i mirador de l’Ajuntament. Aquesta selfie més “institucional” serà també una de les que millors panoràmiques; ens permet captar cap al sud-oest de la comarca. Amb una mica de destresa podrem fer-nos una autofotografia en la qual podrem centrar la nostra imatge i procurar que a banda i banda hi capturem la Tosa d’Alp i la serra del Cadí, a més de reproduir bona part de la plana cerdana.
 
 
3. Selfie a dalt del vell campanar de Santa Maria
Molt possiblement la imatge més espectacular de totes però també la que més entrebancs tindrem per aconseguir. Des del campanar de Santa Maria, a la plaça del mateix nom, i després de pujar un bon grapat d’escales de caragol, accedirem al punt més alt de la torre-mirador en què s’ha convertit el vell campanar. Caldrà pagar 1,50 euros i adaptar-nos, també, a l’horari de l’Oficina de Turisme de Puigcerdà, que és l’organisme que controla l’accés a aquest espectacular mirador.
 
Per descomptat, podeu fer una selfie des de qualsevol de les perspectives de 360º que ens ofereix, però la nostra recomanació és fer-ho en direcció nord-oest, cap al que es coneix com a “Forat” de Querol. Ara bé, si sabeu com aixecar el vostre pal de selfie, també podeu obtenir una selfie que capturi el nucli urbà de Puigcerdà, en concret la plaça dels Herois i carrers que hi menen. 
 
 
4. Selfie al Llac de Puigcerdà
Imprescindible. Passejant per les vores del llac de Puigcerdà, ubicat dins el Parc Schierbeck, podrem capturar una de les imatges símbol de la capital cerdana. No tenim clar quina de les vores del llac és la més recomanable, ja que en funció de l’hora del dia, de l’orientació del sol, dels núvols que puguin decorar el cel, dels reflexos de les aigües, o de la navegació pausada i tranquil·la dels aneguets, oques i cignes que nedin per les aigües del llac, la captura pot tenir resultats molt diferents. El repte és vostre!
 
 
5. Selfie al Camí dels Enamorats
Possiblement la que més esforç físic ens portarà però del tot imprescindible per a les parelles que vulguin tenir, literalment, un record romàntic del seu pas per la capital cerdana. No massa lluny del Parc Schierbeck i seguint la nostra caminada de 10 minuts pel carrer Paratge Rigolisa arribarem a l’entrada del camí dels Enamorats, tocant al perímetre urbà de les darreres cases de Puigcerdà. No serà una selfie espectacular, ja que no es tracta d’un mirador com en els altres casos, però sí que serà una mostra del vostre compromís “d’amor sincer” amb Puigcerdà. Un bon motiu, oi?
 
 
Us ha agradat la llista? Doncs atents a les nostres properes visites a Alp, Bellver de Cerdanya i Llívia. I per cert, ens ajudeu a localitzar, en aquest cas al vostre criteri, les millors localitzacions per fer 5 selfies a cadascun dels pobles de la Cerdanya?
Citarem el vostre nom en els suggeriments que ens feu. 
Envieu-nos un mail a: cerdanya@panxing.net
Si publiqueu alguna d’aquestes selfies a les xarxes, no oblideu posar l’etiqueta #fempanxing
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.