Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Arriba el X Trofeu Internacional de Curling Vila de Puigcerdà

Cerdanya
5da3c62db1c3e971ea01c54afbc83bd3.jpg

Entre el 9 i l’11 d’octubre es disputarà la desena edició del Trofeu Internacional Vila de Puigcerdà de Curling, a la pista de gel del Club Poliesportiu. La participació de trenta equips (el màxim permès per la capacitat de la pista de gel) de 8 nacionalitats diferents posiciona aquest trofeu com un dels més importants del sud d’Europa.

Aquesta serà una edició molt especial ja que el trofeu celebra els seus 10 anys de vida amb la companyia de 30 equips procedents d’Estats Units, Escòcia, Suïssa, França, Itàlia, Andorra, Espanya i Catalunya.
 
La competició començarà el divendres dia 9 a les 16.00h i es desenvoluparan diverses rondes de partits fins diumenge 11 a les 14.15h quan és disputarà la final. A més de la vessant esportiva, durant el “bonspiel” (nom de la competició en el món del curling), també s’han organitzat diversos esdeveniments de caire social per a tots els participants.
 
L’evolució del bonspiel ha estat molt lenta però progressiva i, tant aquesta evolució com el seu actual èxit, és gràcies a la tasca de tots els membres de Curling Puigcerdà Pànxing, així com a la col·laboració del Club Poliesportiu Puigcerdà i a les institucions que hi donen suport.
 
Què és el curling?
El  curling és un esport que es juga en equips de 4 persones, una d’elles en funció de capità (skip). Normalment els partits duren 2 hores amb entre 8 i 10 jocs, en cas d’empat es permet un joc extra per determinar el guanyador.
 
 
L’objectiu és aconseguir posar més pedres prop del cercle central (house) que les que posi l’adversari, en una pista de gel especialment tractada. Només contaran les pedres que tenen la seva vora exterior prou a prop per tocar l’anell exterior de la house. Les pedres que donen punts són les que estan més a prop del cercle central que qualsevol pedra de l’adversari un cop es completa cada joc. És un esport on la tècnica de llançament, el joc d’equip i la disciplina tàctica són fonamentals.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.