Pànxing Cerdanya

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

L’art de caçar bolets

Cerdanya
bolets
Ja arriba aquella època de l'any en què els cistells i les navalles són els protagonistes de les excursions. S'ensuma la febre dels bolets arreu del territori. Les pluges són cada vegada més favorables, els boscos més humits i hi trobem espècies més variades d'aquests fongs tan preuats. Catalunya és un territori on el bolet desperta una gran afició, tant en l'àmbit popular com pels boletaires més entesos, i és que anar a caçar bolets és tot un art.

La Cerdanya és una de les comarques del territori català amb més tradició boletaire. El seu clima, caracteritzat per les hores de sol i les pluges d’estiu i tardor, juntament amb l’altitud de la zona, l’abundànxia de pinedes i prats, i les pastures del bestiar a l’estiu, la converteixen en una comarca ideal perquè hi hagi bolets.

Això sí, el millor lloc per trobar-ne no el sabrem mai, hi ha vegades que se’n troben als marges de les carreteres i d’altres que inclús dins dels boscos se’ns fa difícil trobar-ne algun. La situació exacta és un secret curosament guardat pels boletaires més experts, però sempre és millor fer passejades per llocs ombrívols, arrecerats del vent i propers als torrents.

A continuació us deixem algunes recomanacions per convertir-vos en grans caçadors de bolets, però sobretot colliu-los amb responsabilitat, i respectant la naturalesa i l’entorn.

  • És molt important comprovar la previsió meteorològica, portar mapa o GPS si no coneixem bé la zona i equipar-se bé amb la roba adequada.
  • La millora manera per collir els bolets és fent palanca amb la navalla, agafant-lo tot sencer i protegint el miceli. És important no remoure la fullaraca del voltant perquè perjudica el bosc i la futura reproducció dels bolets.
  • Cal portar-los en una cistella o un recipient amb forats perquè puguin deixar anar les espores pel bosc, i puguin seguir reproduint-se. A les bosses de plàstic els bolets es trenquen i es fan malbé.
  • No hem de collir els bolets si no tenim del tot clar quins són. No tots els bolets són comestibles i alguns són altament tòxics.

Si t’ha agradat llegir l’article L’art de caçar bolets, també et pot interessar llegir Volta a la Cerdanya en E-Bike.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.