Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Bolvir, un municipi amb molta història

Cerdanya
b85c04187384893cf0e663958b0d21e1.jpg

Bolvir és un petit poble del Pirineu Català, emmarcat per una postal privilegiada de la Vall Ceretana. Un indret amb molta història i gran excel·lència cultural, que acull monuments per a visitar idealment conservats i molt bells. 

Tots plegats, símbols d’un poble amb ànima, envoltats de camps verds i cel blau que custodia zones naturals com el Camí de l’aigua o la Vall de la Font, on gaudir amb família i amics d’una bellesa pirinenca extrema.
 
La música també acompanya melòdicament les vistes d’un poble discret i acurat. El Cicle de Jazz, reconegut a tota la comarca, la Peça Estiuenca de Música Clàssica o el Concert Jove de Rock omplen les cantonades d’aquest petit paratge.
 
Gaudir de totes les estacions de l’any a Bolvir és gaudir de natura, de salut, de tranquil•litat i de celebracions locals i festives. Totes i cadascuna d’elles amb la finalitat de fer poble, de cuidar la nostra gent, dels d’aquí i dels nouvinguts.  
 
I és que Bolvir rep cada any visitants de tot arreu, que donen al poble un gran valor afegit, que omplen de diversitat cultural els seus carrers i que fa que sigui un lloc de petits racons on viure grans experiències!
 
Una ruta per la història de Bolvir
 
Partint des de l’Església de Santa Cecília es descobreix el Romànic en tota la seva essència, amb el seu retaule gòtic del segle XV, fins a la tímida Capella de la Mare de Déu de l’Esperança, un lloc que inspira pau i sobrietat. 
 
La modesta joia de Sant Climent de Talltorta, una església revestida amb pintures murals del segle XVIII que ornamenta la totalitat d’aquest temple i ens trasllada a l’època de l’art barroc més rural. Un exemple únic de l’època més punyent que van viure aquestes terres ceretanes, i una descoberta declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.
 
 
Així arribem a El Castellot, el bressol de Bolvir, els orígens de la Cerdanya, la història de Catalunya. Un jaciment arqueològic d’assentament antic, que mostra i confirma la rellevància mil·lenària d’aquest paratge, viscut i gaudit per milers de visitants. Els ibers, els romans, els medievals… visqueren les seves muralles, les seves fogueres, el seu caliu. Anníbal, el gran cabdill cartaginès que jurà odi etern als romans i que travessà aquestes terres gèlides amb un exèrcit d’elefants guerrers, entre altres personatges de terres exòtiques i llunyanes, feren d’aquest lloc inhòspit un poblat de prestigi i el futur dels bolvirencs i dels seus benvinguts forasters..
 
 
Altres llocs d’interès a Llívia:
 
Pont del Soler
 
 
Cicle de Jazz
 
 
Escultura La Tombada
 
 
Torre del Remei
 
 
Concert Música Clàssica
 
 
Escultura Epona
 
 
Festa Major de maig: Consulta el programa aquí
 
Festes a Bolvir:
Del 12 al 15 de maig: Festa Major de Sant Isidre
3 de juny: Festa Major de Talltorta
23 de juny: Revetlla de Sant Joan
24 de juny: Aplec del Remei
4 i 5 d’agost: Festa d’estiu. Trobada Ibèrico-romana al Castellot. IV Concert de rock
1, 8, 15 i 22 d’agost: XI Cicle de jazz
9 de setembre: X Caminada popular “Camí de l’aigua” i esmorzar a Ia Font de la Vall
22 de novembre: Festa de Santa Cecília, patrona de Bolvir
23 de novembre: Festa de Sant Climent de Talltorta
24 de novembre: Sopar de caçadors
25 de novembre: Dia de la gent gran
29 de desembre: Arribada de SSMM el Patge Reial
Desembre: Quintos
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.