Pànxing Cerdanya

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Cambre d’Aze a les portes de Nadal

Cerdanya
CAMBRE AZE-18 12 2021-04
Sol, neu pols, tot obert i vent en calma, tot això en un cap de setmana a les portes de les vacances de Nadal. En aquest context era previsible que els esquiadors no deixessin escapar la possibilitat d'apropar-se a alguna de les estacions d'esquí del Pirineu. Avui hem visitat Cambre d'Aze i hem parlat amb els seus responsables. S'espera que aquest cap de setmana, entre dissabte i diumenge, hi llisquin prop de 5.000 esquiadors.

Dissabte 18 de desembre a l’Espace Cambre d’Aze, l’estació que es troba a cavall d’Eina (Alta Cerdanya) i Sant Pere dels Forcats (Alt Conflent).

Ja de bon matí el dia es presentava en les millors condicions meteorològiques possibles per a l’esquí: sol i vent en calma. I a pistes el comunicat de neu també era gairebé immillorable: neu pols i pràcticament tot obert, i és que el que estava tancat no era pas per manca de neu, sinó per risc d’allaus. És el cas de la pista negra Super Cambre i la Petite Noire.

Amb un panorama així, era de preveure que els esquiadors no deixessin escapar la possibilitat d’apropar-se a aquesta estació de la Catalunya del Nord. Aparcaments força plens, però no del tot. També força ambient a pistes, però sense massificacions ni cap cua als remuntadors.

Gloria Ruiz, responsable comercial i de comunicació d’aquest domini esquiable, ha explicat que “aquest és un cap de setmana particular, perquè comencen les vacances de Nadal a França” i afirmava amb optimisme que les previsions d’afluència per tot el cap de setmana “són altes perquè les condicions de neu són bones i perquè, per fi, ja podem esquiar” malgrat la Covid-19. Cal recordar que a França cap estació va poder obrir durant la passada temporada.

Segons Ruiz, aquest dissabte “és un dia una mica especial” i calculava que “per les pistes del domini avui hi passaran 2.000 persones” i per demà diumenge “la xifra arribarà als 3.000”. Per la responsable de comunicació de les estacions d’Eina i Sant Pere dels Forcats, tant si són 2.000 com 3.000 esquiadors, l’extensió del domini fa que en cap cas es pugui preveure una situació de pistes massificades.

Sobre aquests clients assegura que “un 85% del client és català o espanyol” però per contra “només tenim un treballador català, però molt del personal de l’estació entén el català o l’espanyol”.

cambre d'aze

Els negocis a peu de pistes

Enric Palau és el propietari del restaurant-hotel Roc Blanc d’Eina. Explica que en el seu establiment el client és, sobretot, “català i espanyol. Ho és en un 80 o 85% cada dissabte i diumenge. Cada setmana omplim les habitacions amb aquests clients”.

Els horaris també s’han adaptat bé als costums de francesos i catalans, ja que cal tenir present que no van a les mateixes hores. Explica que cap a les dotze del migdia atenen els clients francesos, que sempre dinen o sopen més aviat, i després, cap a les dues de la tarda, els clients del sud de la frontera, que sempre van més tard.

El propietari d’aquest restaurant i hotel a peu de pistes assegura que “la clientela catalana és formidable” perquè fan “treballar a tothom” i que només amb el client francès “no n’hi ha pas prou. Això és segur”.

Els clients

A punt de recollir el forfet hi havia Javier Puig, barceloní, que ha declarat que “fa temps que esquio a Cambre d’Aze, perquè és una estació familiar, no és cara i té una varietat de pistes que em sembla molt interessant”.

Collant-se les botes a l’aparcament també hi havia dues amigues, barcelonines, que han vingut a passar el cap de setmana a la Cerdanya. Són la Sílvia Moreno i la Isabel Aldámiz. La Isabel diu que “venim a esquiar aquí perquè des de petita he esquiat a Cambra d’Ase, ja venia amb la meva mare”. I la Sílvia ha vingut de convidada i que “evidentment m’he deixat convidar”.

Aquestes i altres declaracions, així com imatges d’ambient d’avui a pistes, les podeu veure en aquest vídeo enregistrat avui.

Certificats de vacunació Covid-19

En l’actual context de la Covid-19 a França, els esquiadors que visitin les estacions de la Catalunya del Nord han de portar a sobre el certificat o codi QR que acrediti que estan vacunats contra la Covid-19.

Font: Ivan Sanz – Diaridelaneu.cat

Si t’ha agradat llegir el reportatge sobre Cambre d’Aze a les portes de Nadal, també et pot interessar llegir

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.