Pànxing Cerdanya

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Camí de Sant Marc

Cerdanya
b04a7a0ebf7d02f1da1b2e38b14efb9f.jpg

Passejada que a través d’un itinerari planer i agradable porta des de Puigcerdà a l’ermita de Sant Marc. Després espot arribar fins a la riba del Segre per tornar a Puigcerdà pel camí que ve de Les Pereres.

Per iniciar la passejada podem deixar el vehicle als aparcaments al costat sud de la N-152, als voltants de la plaça Sant Martí del Canigó. Al començament de la carretera d’Age, un rètol situat al camí de la dreta indica: “Camí de Sant Marc”.
 
Aquí comença l’itinerari, el camí completament planer pren direcció sud. Comencem a caminar tranquil·lament seguint la recta que traça aquest ample camí. Estem rodejats, a banda i banda, d’una filera d’arbres que ens acompanyaran en tot moment ion podem veure freixes, verns, populines, plàtans… Aquest trajecte ens portarà fins a la plaça que hi ha davant l’ermita de Sant Marc. Des d’aquí podrem contemplar, fent un gir de 360º, els massissos que envolten la Cerdanya: Puigpedrós, Carlit, Puigmal, Tossa d’Alp, Moixeró i Cadí.
 
Per completar la passejada, seguirem per la carretera local asfaltada que passa a tocar l’ermita i que, en direcció oest, segueix entre prats; finalment, passa a tocar del camp de golf de Sant Marc. Prendrem el primer desviament a l’esquerra i continuarem en direcció sud per un bonic passeig, atapeït d’arbres a cada costat. Després de deixar el Mas Prat a l’esquerra del camí, aquest segueix entre prats i arbres fins que una petita baixada ens porta a tocar el riu Segre, el qual passem a través d’un pont original.
 
 
Estem en una cruïlla en la qual els rètols ens indiquen la direcció a Queixans, a la dreta, o a Puigcerdà a l’esquerra, que seguirem. En aquesta direcció, el camí ens porta novament, per un recorregut d’uns 300 metres, fins a la carretera asfaltada. L’agafem en la mateixa direcció fins que trobem l’ampli pont, apte per a vehicles, que torna a creuar el riu i, seguint cap al nord, ens condueix novament fins al camp de golf i a l’ermita de Sant Marc, des d’on tornarem, pel camí ja conegut, al punt de sortida.
 
FITXA TÈCNICA
Dificultat: Molt fàcil
Altitud màxima: 1.200m
Desnivell: inapreciable
Durada total: 1.45h
Època de l’any: tot l’any
Observacions: recorregut recomanat per fer amb tota la família.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.