Close this search box.

Turisme Actiu – Cerdanya

Cerdanya s’omple de runners

Cerdanya
Més de 500 corredors es van donar cita a l’Ultra Cerdanya SportHG, l’evolució de l’antiga Volta Cerdanya Ultrafons, que enguany va comptar amb recorreguts renovats i més alpins.

El primer cap de setmana de setembre, mig miler de corredors van participar a l’Ultra Cerdanya SportHG. La prova reina, l’UC Classic, constava de 85km amb un desnivell positiu de 5.000 metres amb sortida de Bellver i arribada a Puigcerdà. És la prova més dura però també la més esperada, que va oferir un duel aferrissat entre els dos primers corredors. Finalment, Sebas Sánchez va arribar en primer lloc realitzant tot el recorregut amb 10 hores i 33 minuts, i proclamant-se campió del circuit. Un minut més tard va arribar a meta Remi Queral, i en tercera posició, Xavi Llamas –de l’equip SportHg-AML-  amb un temps d’11 hores.

En categoria femenina, l’equatoriana María Mercedes Pila –de l’equip SportHG-AML- va pujar al lloc més alt del podi després de dominar la cursa i arribar a Puigcerdà en 13 hores i 20 minuts. Amb aquesta victòria, Pila també es va adjudicar el títol de l’Spain Ultra Cup. En Segona posició va arribar Laura Barrera amb 14 hores i 9 minuts, i tercera Yolanda Fernández amb 15 hores i 27 minuts. En total, a l’UC Classic van participar un centenar d’esportistes que, a banda de la duresa de la prova, també van haver de suportar les inclemències meteorològiques: un dia calorós des del primer moment que va acabar amb xàfecs a la tarda. Del centenar de corredors, només 10 van haver d’abandonar.

El mateix dissabte va tenir lloc l’UC Marató, una prova que forma part del calendari de maratons de muntanya Spain Ultra CUP M i que també s’iniciava a Bellver amb arribada a Puigcerdà. Dels 180 participants, els més ràpids van ser Alejandro Martínez, Sergi Bassas i David Tudó, els dos primers amb temps inferiors a les 5 hores. Entre les noies, Laia Cañes –del team, SportHG-AML- va arribar primera, Cristina Bázquez segona i Laida Elizegi tercera, totes elles superant, per poc, les 5 hores i mitja. Paral•lelament, els nens i nenes de 6 a 12 anys van participar a diverses curses de l’UC Kids, una iniciativa que té per objectiu acostar els més menuts al món de les curses.

Diumenge va ser el torn de l’UC Trail que constava de 15km circulars entre els boscos d’Alp, la Molina i Masella. Els guanyadors van ser Ferran Samper amb 1 hora i 9 minuts i Sara Guérin amb 1 hora i 40 minuts.