Pànxing Cerdanya

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Clubs, escoles d’esquí i botigues d’esports de la Cerdanya inicien la temporada de neu

Cerdanya
de9f968b57f012863bc6c936008ad082.jpg

Ningú queda indiferent davant la bellesa i diversitat paisatgística de la Cerdanya, una comarca on gaudir de l’esport en un entorn únic, amb un gran ventall de possibilitats, rutes a peu, rutes en BTT, golf, hípica… Però en un mes i escaig, quan la comarca es comenci a llevar pintada de blanc, els grans protagonistes dels esports seran l’esquí nòrdic, l’alpí, raquetes, snowboard…. queda poc i la comarca està llesta i impacient, estacions, clubs i escoles d’esquí, botigues especialitzades, hotels i apartaments tot el sector està ja preparat per rebre les primeres neus. 

Esquiar a la Cerdanya és gaudir de l’esport i la natura: sol, neu, boscos i llargues pistes d’esquí alpí i nòrdic, surf de neu i raquetes. Les estacions són abundants i diverses, cadascuna d’elles amb la seva manera de fer i de rebre als seus clients, i totes cada any sorprenen amb noves instal·lacions i nous serveis. De la mateixa manera, gràcies a la popularització dels esports d’hivern, han proliferat clubs i escoles d’esquí, algunes d’elles amb una gran tradició, d’altres més modernes, però totes amb una característica comuna i fonamental, l’esperit concret que tots els seus alumnes aprenguin a gaudir dels esports de neu, de la natura i del respecte al medi ambient. 
 
Estacions d’esquí alpí tan conegudes com La Molina, Masella, Les Angles, Cambre d’Aze, Font Romeu, Neiges Catalanes, Grandvalira, Porté Puymorens… i estacions d’esquí nòrdic com Arànser, Lles i Guils de Cerdanya formen part d’aquesta oferta. Cadascuna d’elles amb les seves escoles i els seus clubs, amb diferents filosofies algunes innovadores aposten per les possibilitats plenament educatives de l’esport i de les activitats en la natura, d’altres busquen més la vessant lúdico-esportiva intentant fer de l’esquí una activitat global i polivalent, en aquest sentit no pot faltar la vessant competitiva que sempre treballen més els clubs, buscant una competitivitat sana que impliqui esforç, reptes personals a superar i l’aprenentatge de gestionar victòries i derrotes. I fins i tot clubs amb la intenció principal d’organitzar activitats inclusives per a persones amb discapacitat.
 
Tan important com els clubs i les estacions és l’equipament necessari per a la pràctica d’aquests esports, sense un equipament adequat no es poden practicar uns esports exigents i amb condicions climatològiques, a vegades, dures. Uns equipaments que sempre s’haurien adquirir en botigues especialitzades, donat que el seu personal és el millor assessor per no equivocar-se i aconseguir exactament allò més adequat a les necessitat de cada client. A la comarca  han proliferat les botigues de material de segona mà, com una bona oportunitat per poder disposar de material de primera qualitat, posat en condicions òptimes per les mateixes botigues, a preus molt competitius. Un negoci que funciona molt bé entre les famílies, amb infants que esquien, donada la necessitat de canviar pràcticament cada temporada tot l’equipament.
 
Des de Panxing Tot Cerdanya donem veu a molts dels clubs i escoles de la comarca per conèixer de primera mà  les seves filosofies i maneres de fer i, a la vegada, us oferim una selecció de botigues de material específic.
 

ESCOLES I CLUBS

ACADÈMIA RIDING
Si vols millorar la teva tècnica, sense renunciar a la diversió, i t’agrada l’aventura a la neu: Acadèmia Riding és la teva escola per a provar noves emocions amb el freestyle i el freeride. T’ajudem a evolucionar en la teva modalitat (esquís o surf de neu) mitjançant jocs, tècnica i coneixement. Per lliures aventurers (petits, joves i adults) amb ganes de dominar la neu.
 
Masella i Font-Romeu
Tel. 691 18 31 46
www.academiariding.com  •  info@academiariding.com

 
ALPINE LINE CLUB D’ESPORTS
L’objectiu d’ALCE és formar esportistes amb esperit de sacrifici i capacitat de treballar per uns propòsits. I que durant tot aquest procés gaudeixin d’un grup, d’un entorn i d’unes relacions humanes que els omplin de per vida.
 
C/ La Solana, 3. Puigcerdà.
Tel. 619 850 037 
www.alce.cat  •  info@alpinelinece.com
 
CIM ESQUÍ CLUB
El CIM és el Club Social d’Esquí de la Cerdanya on els infants, a partir dels 3 – 4 anys, aprenen Freeride, Freestyle, Gegant, Slalom, Circuit Interclubs, Snow, Esquí de Muntanya i Neu Verge. Amistat i bon ambient en el seu grup, amb monitors titulats. Als 18 anys poden continuar la seva formació vinculats a l’equip tècnic. Totes les famílies del CIM esquiem a GrandValira, des del sector Pas de la Casa – Costa Rodona, amb un descompte del 30% en el forfet de temporada. Diversió, valors, formació, i neu, sempre molta neu!!! T’agrada esquiar? (Text: Aleix Madrenas).
 
Grandvalira
 

CLUB D’ESQUÍ ELIT CERDANYA
Des del Club tenim com a prioritat oferir als nostres socis un ventall, el més ampli possible, d’oferta esportiva i d’aquesta manera complir amb la nostra vocació de servei. Tot això ho fem des de la professionalitat del nostre equip de treball, la passió per aquest esport i, amb el convenciment, de transmetre una experiència on els nostres socis gaudeixin formant part del nostre club. (Text: Iñaki Cubero Puch.)

 
C/ Nord, 27. Alp
Tel. 637 018 359
www.elitcerdanya.com • ceelitcerdanya@gmail.com
 
CLUB ESQUÍ INTERNACIONAL 

El nostre Club utilitza l’esquí, la neu, la muntanya i la competició, com a eina per aconseguir un desenvolupament complet dels nens, tant a nivell esportiu com personal. A través de la cultura de la neu donem als nens i joves uns valors humans, importants: esperit guanyador, superació personal, força de voluntat i respecte al medi ambient. Aconseguim que els nostres alumnes siguin capaços de fluir, sentir i expressar totes les seves inquietuds i energia, mitjançant l’esquí, els entrenaments físics i altres activitats que ofereix el nostre Club. Per això expliquem de forma equilibrada els sistemes EM, MO, CD a través de l’aspecte tècnic, físic i mental. (Text: David Riera).

 
C/ Major, 50 baixos. Puigcerdà. 
Tel. 666 543 637. 
scinternationalskiers@gmail.com
 
CLUB ALPÍ NÚRIA MASELLA CERDANYA
Al CANM-Cerdanya facilitem l’aprenentatge de l’esquí alpí i assentem les bases, tècniques i pedagògiques, que garanteixin la continuïtat dels esquiadors en aquest esport. Creiem fermament que la qualitat de l’ensenyament, per damunt de tot, és condició indispensable per formar, amb èxit, als joves esquiadors, des del primer contacte amb la neu fins a culminar la seva carrera esportiva, i per això comptem amb un equip humà format, consolidat i amb molt experiència. 
Entenem la competició com la conseqüència de la gran base d’escola amb que comptem. 84 anys d’història ens avalen. (Text: Pep Serra).

 
Av. Pirineus, 23 baixos. Puigcerdà. 

Tel. 972 14 05 79. 
www.canmc.org  • secretaria@canmc.org

 
LA MOLINA CLUB D’ESPORTS 
A La Molina Club d’Esports tenim l’objectiu de fomentar l’educació esportiva mitjançant la vessant competitiva de l’esquí alpí i de muntanya. 
Els nostres esportistes segueixen un procés formatiu, des dels 4 ó 5 anys, fins a les categories absolutes on aprenen els valors propis de l’esport, al mateix temps, que assoleixen els coneixements necessaris per competir al màxim nivell possible segons el seu talent i compromís.

 
Av. Supermolina, s/n. Edifici Pla del Roc. La Molina.
Tel. 627 981 596 / 650 619 708. 
www.lamolinace.cat – secretaria@lamolinace.cat
 
CLUB D’ESQUÍ ALPÍ PIRINEUS 

El CEAP, nascut per ajudar i promocionar l’esquí familiar des de 1995, on l’oci, la diversió i l’aprenentatge es compaginen en una combinació perfecta. Un club social amb tots els serveis que pots imaginar, des d’escola per als més petits a grups de competició en totes les categories amb entrenadors i professors de reconegut renom, sent l’actual guanyador de la Lliga catalana d’interclubs de la FCEH. Ubicats a la millor zona de La Molina – Font Canaleta, on també trobaràs els serveis de restaurant, lloguer i pàrquing.
T’esperem!
 

Fontcanaleta, La Molina
Tel. 93 330 30 08 / 972 89 22 10
www.clubesquialpipirineus.com / info@clubesquialpipirineus.com
 
CLUB ESQUÍ LLÍVIA
Més de 70 dies de diversió, esforç i compromís és el que us proposa el Club Esquí Llívia. L’objectiu és que els nostres nens adquireixin els importants valors relacionats amb el món de l’esport. Des de l’esquí més lúdic fins a l’alta competició. Des de només diumenges, fins a estades d’entrenament als Alps. Tot el necessari perquè cada nen trobi el seu lloc i pugui aconseguir la seva satisfacció personal. L’èxit requereix d’esforç. L’esforç ja és part de l’èxit.

 
Club d’Esquí Llívia
Tel. +34 972. 146.100 //  +34. 648.013.433
www.esquillivia.cat // administració@esquillivia.com

 
EDELWEISS ESCOLA D’ESQUÍ I SNOWBOARD
El concepte del Club Edelweiss consisteix en grups organitzats, tant per edats com per nivells tècnics, de tal manera que podem garantir una òptima progressió per a tots els nostres grups, amb una amplitud de nivells organitzats per colors, on els nens aprenen a esquiar, o a fer snowboard, a la vegada que s’amaran amb els valors de l’esport i la muntanya sempre presents, i també juguen i es diverteixen amb d’altres nens. Amb horaris còmodes, pensant en l’arribada a pistes i preparació dels nens perquè puguis treure el màxim profit a la jornada d’esquí.
 
Avda. Josep Maria Bosch Aymerich, 16 Masella (Alp)
Tel. 650 662 615 – 665 342 479
info@escolaedelweiss.com – www.escolaedelweiss.com

 
MAY LUENGO ESQUI CLUB
Ens organitzem en dues seccions… Per aquells que volen competir tenim la Secció de Competició d’Esquí Alpí i de Patins en Línia i, pels més joves i pels que no volen competir, tenim la Secció d’Esquí Formatiu i de Multi activitats. 
Entrenem i fem activitats durant tot l’any… més de 115 dies a l’any!!! (Text: May Luengo Planas).

 
Tel. 93 825 70 16
www.mlec.cat – info@mlec.cat

 
CLUB ESQUÍ PLAY AND TRAIN
La principal missió del Club Esquí Play and Train és organitzar activitats inclusives per a persones amb una discapacitat. 
El Club dóna entrada a persones sense discapacitat. Es centra en els esports en el medi natural, buscant un format en el qual els participants puguin gaudir de l’esport en grup. 
 

Camí Vell d`Alp. Escadarcs.
info@playandtrain.org
 
ESPORT STEL
Club d’esquí i snowboard obert a tothom, tots els caps de setmana i dies festius de la temporada d’esquí. Organitzem clubs privats a partir de 5 alumnes.
Diversió i aprenentatge assegurat: Freeride, Freestyle i Backcountry amb un seguiment personalitzat, tot això a Masella i a Les Neiges Catalanes on gaudim de la millor neu de La Cerdanya.

 
 
Masella. Font-Romeu. Les Angles. Porté Puymorens. Eyne. Formigueres
Tel. 630 772 411.
 
ESQUI CLUB MEGANEU
Des de la seva fundació, l’Esqui Club Meganeu s’ha distingit per la seva versatilitat, adaptabilitat, flexibilitat i proximitat, molt allunyat de velles formules d’entendre la pràctica esportiva.
El nostre sistema permet que cada nen aprengui a esquiar dins del grup segons les seves possibilitats d’assistència, al seu ritme i segons les seves aptituds tècniques i amb una relació qualitat / preu immillorable. 
La humanització de l’esport en tots els seus àmbits, la persona i les seves necessitats com element prioritari, el respecte, el treball en equip, la motivació  i la superació personal com objectiu imprescindible de formació  i aprenentatge formen part de l’essència de la nostra entitat. (Text: Toni Planas.)

 
Tel. 972 145 062
www.meganeu.com – info@meganeu.com

 
KEAA ESCOLA D’ESQUÍ
Entenem l’esquí d’una manera més lliure i lúdica que el què s’ha fet tradicionalment, sense oblidar els objectius necessaris per crear la simbiosi adequada entre el plaer i l’exigència.
 
Alp 2500. Grandvalira. França
escuelaesqui@keaa.es
Tel. 607 471 
 
CLUB ESPORTIU MASELLA TEAM 
El Masella Team és un club d’esquí i snowboard que organitza cursets per a totes les edats amb grups d’iniciació pels més petits, tecnificació, competició i freestyle, tot aprofitant el potencial de Masella i el domini per esquiar de dia i de nit. (Text: Iolanda Peix).

 
Tel. 972 144 000
masellateam@masella.com

 

SKI CLUB OLIMPIA GER 
Club d’esquí i snowboard de Cerdanya a GER, esquiem alternativament a les sis estacions de Neiges Catalanes, on sempre hi ha neu! Estem enamorats dels esports de neu i els nostres objectius són que els infants entre 3 i 15 anys es diverteixin aprenent a esquiar o surfejar, La nostra  experiència i els nostres entrenadors, degudament titulats, són la millor eina per garantir seguretat, tècnica i diversió. Col·labora i participa amb nosaltres a la cursa 100% solidària Anita. Un club familiar on, des dels mes petits de “Jardí de Neu” fins els més grans, pares, trobaran nous amics per compartir experiències a la neu. Hi faltes tu!!
 
Tel. 608 147 173.
info@olimpiager.com

 
WHITE PEAK
Nova obertura! White Peak et convida a descobrir la Cerdanya i a gaudir d’una autèntica experiència d’esquí acompanyat de professors titulats i amb una llarga trajectòria en el món de la neu!  
 
Tel. 619 005 201 // 661 863 326
 
ESCOLA D'ESQUÍ DE LLÍVIA
Teniu ganes de neu? No us ho penseu més, amb nosaltres podreu gaudir d’estar esquiant al Pirineu Català i al Pirineu Francès. Un seguit de professionals i apassionats de la neu us faran gaudir de les millors pistes de la Cerdanya. I si vols fer raquetes, tenim un seguit d’excursions preparades per vosaltres i per poder ser conduïdes pels nostres guies.
 
Av. Catalunya, 71. Llívia.

Tel. 972 146 336
www.intercerdanya.com – intercerdanya@intercerdanya.com

 
ESCOLA D’ESQUÍ I SNOWBOARD TRAÇA 

Ampliem hores col·lectives!!! Des de l’escola sempre hem destacat per fer un producte còmode pels clients, sobretot si aquests són petits. Això va provocar,  ja fa temps, que els cursets comencin a les 10h, i evitar així estres de bon matí. Ara, seguint aquesta filosofia i, a demanda dels nostres clients, augmentem 1 hora pels nivells alts de col·lectives (4, 5, 6) i farem 4 hores en comptes de 3. Permetent així, a tots, gaudir més de la neu!
 
Entre Setmana: Pl. de la Corona 2, 1r 2a. Granollers. Tel. 934 524 970
Caps de setmana: Sector Pista Llarga. Tel. 972 881 960 / Sector Pàrquing Alp 2500. Tel. 972 892 994.
 

BOTIGUES

COSES DE MUNTANYA 

Novetat, productes delicatessen a Pista Llarga de La Molina. El Market t’ofereix un munt de productes que satisfaran temptacions del moment o bé que solucionaran un àpat improvisat. Tot i així, com sempre trobaràs el teu lloguer de material d’esquí o snowboard a peu de pistes, a més de comprar els guants que t’has deixat, o la crema protectora que et falta. 
 
Plaça Pista Llarga La Molina (Costat Hotel HG).
Tel. 972 862 107.
 
XTOT 
XTOT disposa d’un centre de bootfiting on personalitzem tot tipus de botes. Deformació, fresat, treball als botins i col·locació de lifters a les botes de competició.
 

MASELLA: C/ Bosch i Aymerich, 18 (peu de pistes Masella). Tel. 872 200 940.
PUIGCERDÀ: C/Sebastià Bossom, 3. Tel. 972 880 213.
 
SKI REPARACIÓ LLÍVIA

Gran assortiment en material d’esquí de temporades anteriors, descomptes fins al 70%. Compra i venda de material d’ocasió en gran estoc.
 
Av. Païssos Catalans, 7. Llívia.
Tel. 972 89 00 90.
 
EXPOCOM S.A. 
XExpocom S.A. ofereix solucions integrals en telecomunicacions i seguretat, així com serveis de consultoria, enginyeria, assistència tècnica, instal·lació i manteniment d’infraestructures de telecomunicacions. 
Distribuïm equipaments de radio professional per a la seguretat i comunicació d’empreses privades i organismes públics, així com instal·lacions i manteniment de sistemes de megafonia remota i CCTV professional.

 
C/ Diputació 118, Barcelona.
Tel. 93 451 23 77. expocom@expocomsa.es
 
HELIO’S 
Especialistes en rellotgeria tècnica, amb les principals marques. 
 

 
C/Major, 3. Puigcerdà
Tel. 972 881 428.
helios@joieriahelios.com
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.