Pànxing Cerdanya

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Consells, al·licients i bones raons per esquiar a la primavera

Cerdanya
ad050a988524ff52e3695b745e19bbb5.jpg
Mes d’abril i encara queda molta neu a pistes. Malgrat tot, les temperatures van pujant, creixen les hores de llum i els raigs de sol són cada vegada més perpendiculars sobre els pendents de la muntanya. Això fa que la qualitat de la neu se’n ressenti i alguns aficionats a l’esquí deixin de visitar les pistes. El cert, però, és que l’esquí de primavera, si seguim algunes pautes, pot resultar més profitós i divertit fins i tot que el del mateix hivern.

Aquests són consells, pautes i al·licients que podeu seguir per continuar gaudint de la neu en les millors condicions possibles en aquest tram de la temporada.
 
Menys esquiadors a pistes: la primavera és un bon moment per fer allò que no hem pogut fer molts dies a l’hivern. La freqüentació i afluència d’esquiadors a pistes és baixa i per això tenim més espai per lliscar a velocitats més altes o per practicar girs més amples. Si tenim més pista per a nosaltres, també hi ha menys risc de col·lisió.
 
Ens bronzegem: sí, però fem-ho amb prudència. En aquesta època de l’any quan estem a pistes ens convé començar-nos a protegir amb més cura que no pas al mes de desembre o gener. Recordeu posar-vos crema protectora pel sol si no voleu tornar irresponsablement vermells com un tomàquet cap a casa.
 
Esquiar d’hora: cal recomanar començar a esquiar ben d’hora i, si és possible, sigueu dels primers a obrir traça. Algunes estacions fins i tot apliquen un nou horari i obren a les 8 del matí i tanquen abans.
 
Bona neu segons el pas de les hores: en les primeres hores del dia la neu està més dura, per l’efecte del regel. A partir de les 10 del matí i fins a les 12 del migdia podreu fer les millors baixades del dia. A mesura que avanci el dia comenceu a fer les vostres baixades per pistes en cotes altes, especialment a partir de les 12 del migdia.
 
Busqueu traçats d’orientació nord i cotes altes: a partir de la una de la tarda llisqueu per les pistes que hagin estat menys freqüentades i d’orientació nord. Si sou dels que els agrada amortitzar el forfet i no voleu deixar d’esquiar fins a les 5 de la tarda, procureu lliscar en cotes altes i pels laterals de les pistes, que acostumen a estar menys freqüentats pel pas dels esquiadors i, per tant, ofereixen neu menys castigada.
 
 
Ofertes, packs i esdeveniments: a final de temporada algunes estacions acostumen a oferir preus més baixos en tots els serveis o poden incentivar amb forfets gratuïts per a properes visites o amb el famós 2×1. No fa pas tants anys algunes estacions havien arribat a incloure, en el preu del forfet, l’esmorzar. Malauradament, aquest costum s’ha anat perdent. Per cert, a la primavera moltes estacions organitzen els esdeveniments més atrevits: baixada en banyador, graellades populars a peu de pistes, carreres socials…
 
Dies llargs i alegres que conviden a noves experiències: esquiar en aquesta època és fer-ho en unes condicions de lluminositat especial que ho fa molt agradable. Tots ens sentim més alegres i predisposats, així que potser és el moment propici per aprofitar les ofertes que comentàvem més amunt i comencem a aprendre aquella modalitat que tenim pendent. Quina no heu provat mai? Telemarc, surf de neu, skimo, alpí o fons? 
 
Contribuïm a mantenir uns llocs de treball: amb la nostra presència a pistes ajudem a mantenir obertes unes instal·lacions que necessiten uns treballadors i tot un entorn d’establiments que viuen de la neu.
 
Esquiem amb més comoditat: com que les temperatures han pujat, esquiem amb menys roba i això ens permet un esquí més còmode, més alliberat de pes i de moviments. Als esquiadors més petits de la casa aquesta possibilitat, la d’anar més lleugers de roba, els agrada especialment.
 
Plaers gastronòmics a més de 2.000 m: i, finalment, perquè per molt que alguns us mirin amb cara de “bitxo raro” quan els dieu que encara esteu esquiant a finals de març o en ple mes d’abril, el cert és que a la platja encara no s’hi està bé. I, sincerament, us plaurà molt més i us sentireu molt millor fent un bon àpat o un aperitiu en una terrassa a 2.000 m o en un bar a peu de pistes de la vall que no pas en un passeig marítim carregat d’humitat i aire encara massa fresc per prendre un bany.
 
A més, nosaltres ho hem comprovat, així que el nostre consell és que, mentre quedi un sol remuntador obert, ens veiem a pistes!

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.