Pànxing Cerdanya

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

D’excursió pel Camí de l’Aigua de Bolvir

Cerdanya
7b1444d0037c509ff60361537331b34e.jpg

El Camí de l’Aigua de Bolvir o de la séquia de Ger és una ruta circular de gairebé 6 km apta per a tota la família. És ideal per a fer-la tot l’any, però especialment a la tardor o a l’hivern, quan les opcions de visitar l’alta muntanya són menors per la possible presència de neu i pel clima molt més fred.

Va ser l’any 2010 quan l’Ajuntament de Bolvir va inaugurar el Camí de l’Aigua. Es tracta d’una iniciativa turística i de lleure que ens permet conèixer, a través d’un sender que segueix un tram de la séquia de Ger, una part del territori de la Solana de la comarca de la Cerdanya.
 
Comencem la Ruta estacionant el vehicle a l’ermita del Remei de Bolvir, a la qual accedim fàcilment des d’un trencant de la carretera N-260. Des d’aquí iniciem la caminada en direcció nord per una carretera pavimentada. La ruta, identificada com la número 19, està senyalitzada des del seu origen fins a l’ermita i no té pèrdua possible si en seguim els senyals. Tot plegat no arriba als 6 km i es fa en un màxim de dues hores, amb només 175 m de desnivell.
 
 
El canal d’aigua de Ger capta l’aigua del riu Querol, a la resclosa de La Vinyola, i va fins a Ger, passant per Bolvir per finalment desguassar al riu Segre. Aquesta séquia és la que permet el regadiu de bona part de les pastures i camps que queden per sota del nivell del canal d’aigua, així que un dels atractius d’aquesta passejada és poder contrastar la diferència de vegetació i cultius que podrem observar a banda i banda de la séquia. Només haureu d’aixecar una mica la vista del sender.
 
El sender és cobert en alguns trams per bosc o arbres de ribera. Pel camí travessem el mateix canal i altres rierols de muntanya per ponts de fusta perfectament condicionats. En conjunt és una caminada tranquil·la, tant per desnivell com perquè és poc concorreguda. 
 
 
Com a elements d’interès que podrem veure, a part del paisatge a banda del canal d’aigua, també hi ha la ja abans esmentada ermita del Remei, una vinya experimental (localitzada just quan deixem el camí asfaltat), i el fet de travessar el nucli urbà de Bolvir, amb els seus carrerons i cases idíl·licament restaurats amb arquitectura de muntanya.
 
Si la caminada us queda curta, sempre hi ha l’opció d’arribar-vos per un tram de sender fins a la zona de pícnic de la Pleta de Saga.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.