Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

El busseig als Pirineus

Cerdanya
5ab529a5ebdeee2caf2312423d91adb3.jpg

Busseig als Pirineus? Sí, sí, heu llegit bé. Si us trobeu als Pirineus també podeu gaudir d’aquest esport que enamora a tothom qui el prova.

Tant si ja sou bussejadors certificats com si no ho heu provat mai i voleu començar, al nostre Pirineu disposem d’una amplia oferta de llocs i formes de fer busseig. Busseig, sota el gel, exploració de coves, en llacs, cursos de rescat, especialitat de busseig en altitud…

Busseig sota gel
La modalitat més bonica i espectacular del busseig al Pirineu és el busseig sota gel. Al llarg de tot el territori tenim gran quantitat de llacs, entorns naturals preciosos que presenten una estampa incomparable durant la temporada d’hivern. Des de començament de desembre, i fins a finals de març, és la època per gaudir d’aquesta modalitat, els llacs van des de Tremp fins a Vall de Núria i l’oferta és per a bussejadors certificats.

Gaudirem de l’aproximació al llac que haguem escollit, de l’explicació dels diferents entorns naturals i tipus de gel que ens podem trobar, aprendrem nocions bàsiques del busseig tècnic i ens emportarem un record inoblidable de les bombolles d’aire atrapades al gel i els contrastos de llum que venen de la superfície. L’equipament especial per a l’activitat garanteix una immersió en la que no notareu el fred exterior.

Una activitat totalment segura i inoblidable, un regal per als bussejadors ja acostumats al fons marí de la costa i una nova aventura per als més valents.

Busseig en coves
Cada cop són més els bussejadors que busquen explorar nous entorns. En el Pirineu gaudim de gran quantitat de coves inundades, algunes de ben famoses com la cova de Fou de Bor, a la Cerdanya, o la Font Bordonera, a Organyà.

Totes aquestes coves són explorades, actualment, per grans bussejadors tècnics. Per fer aquest tipus de busseig s’ha de disposar d’un equip especial i de coneixements específics. Al Pirineu encara existeixen llocs ocults que ningú ha pogut explorar i aquesta és la meta de tots aquests especialistes.

Busseig en llacs naturals
Quan acaba la temporada d’hivern podem continuar fent busseig en llacs, explorar-los i conèixer les diferents espècies que hi habiten. Serà una manera de gaudir del busseig lluny de la costa tot canviant l’aigua salada per la dolça. La primavera ens oferirà llacs amb desglaç, i la tardor paisatges daurats que val la pena visitar.

Així, podem fer cursos d’especialització en busseig en altitud, per aprendre els efectes que té al nostre cos els canvis de pressió per l’altitud; cursos de busseig amb vestit sec, per bussejar en aigües fredes; busseig amb sidemount, per aprendre a portar els tancs d’aire als costats i no a l’esquena…

Totes aquestes modalitats de busseig són guiades per diversos clubs i instructors que tenen com a hàbitat natural les nostres muntanyes. Ells poden oferir-vos, durant tot l’any cursos de tot tipus, normalment seran especialitats per aquells bussejadors que, a mesura que la seva experiència i curiositat augmenta, es dirigeixen cap a una de les moltes variants que aquest esport ofereix.

Com a tots els centres de busseig del món, els del Pirineu ofereixen cursos bàsics d’aprenentatge i iniciació al submarinisme, de manera que qualsevol persona pot començar realitzant les classes i les pràctiques necessàries i així aconseguir una certificació de busseig vàlida per a fer immersions a la resta del món. Per aquells que no hagueu bussejat mai i vulgueu provar-ho, no dubteu en posar-vos en les mans dels nostres instructors de la zona, us faran gaudir d’un esport diferent i únic.

Sabreu de seguida perquè tanta gent s’aficiona al busseig quan noteu la ingravidesa en el món dels peixos, quan us adoneu de la calma del vostre voltant, un món sense sorolls, ni estrès, ni telèfons, ni crits, un món on només sentireu el soroll de la vostra respiració i de les vostres bombolles, un món de fusió amb el medi natural i les espècies, un món de calma i relaxació total…

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.