Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

El COI visita La Molina i Masella i proposa una candidatura de baix cost

Cerdanya
d3974d6a4f0ebcd7bfb05bbbcf3f6797.jpg

Gilbert Felli, antic director executiu dels Jocs Olímpics, va visitar a principis de setembre La Molina i Masella per conèixer de primera mà les estacions d’esquí de la Cerdanya.

El Comitè Olímpic Internacional proposa que la candidatura conjunta entre Barcelona i els Pirineus pel 2026 o el 2030 es faci amb una inversió mínima. El consultor i antic director executiu dels Jocs Olímpics, Gilbert Felli, va visitar el 5 de setembre passat les estacions d’esquí catalanes que podrien formar part de la candidatura, entre les quals hi ha La Molina i Masella. 
 
A criteri del COI, per boca del seu representant, el projecte d’una candidatura Barcelona-Pirineus s’ha de desenvolupar a partir de les infraestructures ja existents o, en tot cas, d’infraestructures que ja estiguin projectades, independentment que es facin o no uns jocs d’hivern. En tot cas, el que faria la candidatura és accelerar la implementació de les obres projectades en el calendari, tan pel que fa a les estacions d’esquí com pel que fa a les vies de comunicació.
 
Felli va donar a entendre que, des de l’organisme que representa, no es veuria amb bons ulls una candidatura que comptés amb un pressupost de despeses extraordinàries en infraestructures que després no siguin clarament útils.
 
La visita que el representant del COI que va fer a La Molina, Masella, Baqueira i a La Seu d’Urgell es va fer d’acord amb els impulsors de la candidatura Barcelona-Pirineus, o sigui, la Generalitat de Catalunya, després que fos el mateix Ajuntament de Barcelona qui cedís el paper de liderar l’esmentada candidatura al Govern català, per entendre que es tractava d’una candidatura de país.
 
Gilbert Felli es va emportar una molt bona impressió de les estacions cerdanes i és que, infraestructures a banda, també té coneixement de la capacitat organitzativa de les dues estacions, que ve avalada gràcies a l’organització de la prova de la Copa del Món d’esquí femení celebrada a La Molina el 2008, la Copa del Món de snowboard l’any 2011 i les successives proves de la Copa d’Europa que s’han celebrat de manera gairebé ininterrompuda hivern rere hivern.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.