Pànxing Cerdanya

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

El primer càmping de l’Estat en obrir a l’hivern celebra els seus 50 anys

Cerdanya
3d44fa2fcafdc9643e1896e3e52e556b.jpg
Enguany celebra 50 anys un dels càmpings de muntanya pioners al nostre país i el primer càmping d’hivern d’Espanya. El Càmping La Cerdanya que forma part del complex familiar del Cerdanya Ecoresort va ser fundat l’any 1967 per l’Arturo Isern, un tractant de bestiar que va creure en les noves oportunitats que portava el turisme.

El Càmping-Bungalowpark La Cerdanya en els seus orígens era un càmping de temporada on la immensa majoria de clients s’allotjaven en tendes, però les inclemències del clima de muntanya i l’evolució de la societat va fer que les rulots anessin substituint les tendes i que, posteriorment, es construís l’actual parc de bungalous.
 
L’any 1975, després d’adaptar les seves instal•lacions, es va convertir en el primer càmping de l’Estat espanyol en obrir tot l’any. I aquí es reflectí també el seu esperit innovador: alguns dels blocs sanitaris van començar a utilitzar plaques solars tèrmiques ja fa 42 anys.
 
 
Nou blog i actes de celebració 
En 50 anys el càmping ha estat testimoni i protagonista de moltes anècdotes que al llarg d’aquest any es recolliran i documentaran juntament amb fotos i filmacions en un blog creat expressament per a l’esdeveniment. Una de les curiositats, per exemple, és que el fundador volia comprar vagons a la Renfe per a convertir-los en bungalous, molt abans que existissin els actuals i populars ‘mobil-homes’. Un altre dels projectes innovadors és l’endegat fa quatre anys dels horts ecosocials per als clients i que estan tutelats per tres hortolanes de Cerdanya.
 
El Josep Isern Costa, fill del fundador, ha estat sempre molt vinculat amb el sector, en tant que president durant més de 20 anys de l’Associació de Càmpings de Lleida. A més, ha estat guardonat en dues ocasions amb la medalla al mèrit turístic de la Generalitat de Catalunya.
 
La celebració dels 50 anys s’ha plantejat amb diferents actes que cerquen retrobar la germanor entre els clients antics i els més nous en la nova etapa que enceten el Càmping-Bungalowpark La Cerdanya, en ple procés de transformació. El càmping i la resta de serveis i d’allotjaments del grup familiar units sota la marca de Cerdanya Ecoresort, volen tornar a apropar la natura als clients i posar en valor el respecte per al medi ambient.
 
És per això que en aquesta nova etapa donaran a conèixer pràctiques saludables lligades amb el contacte amb la natura com, per exemple, els banys de bosc que han començat a oferir aquest any als seus clients.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.