Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

El turisme d’aventura gasta 3.000 dòlars per setmana

Cerdanya
d0ecf2d26f3c4ad6b88c41e61349af32.jpg
Una de les principals conclusions de la novena edició del Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya, que ha tingut lloc a Sant Julià de Lòria, Andorra, entre els dies  2 i 4 de març, amb la participació d’esportistes d’elit, com el reconnegut alpinista, Ferran Latorre, ha estat la quantitat d’ingressos que belluga actualment aquesta mena de turisme.

El Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya és una iniciativa dels set Comuns i del govern d’Andorra, en col•laboració amb l’Organització Mundial de Turisme. Creat amb la voluntat de constituir un fòrum de debat permanent sobre el desenvolupament i la sostenibilitat del turisme en zones de muntanya, des del seu inici al 1998 el Congrés ha tractat sobre les temàtiques més innovadores i ha apropat a Andorra als experts de més prestigi en el seu sector professional.
 
El turisme d’aventura ja no és un nínxol minoritari, sinó que el turisme en general ho està abraçant i les activitats que ho engloben diversificant-se. 
 
 Segons dades de l’Organització Mundial de Turisme (OMT) el turisme d’aventura gasta 3.000 dòlars per setmana, el que denota un perfil de client d’alt nivell. Les tendències del mercat apunten a una “democratització”, no renyida amb l’existència d’un consumidor cada vegada mes exigent.
 
‘Mountainlikers’ a la cerca del benestar holístic
El “practicant” de muntanya s’ha tornat més sibarita. Les noves tendències del mercat identifiquen a l’amant d’un estil de vida saludable. Això empeny a les destinacions a adaptar-se al canvi diversificant els productes i atraient nous nínxols de mercat. Cada vegada són més les persones que busquen un benestar holístic i que se’ls aconselli programes i activitats de benestar. 
 
Els esportistes es mullen
Al Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya era essencial la veu dels esportistes d’elit. L’alpinista i descobridor Ferran Latorre transmetia el seu amor per la naturalesa, el paisatge i la superació, deixant a un costat l’aspecte competitiu, i el desig que aquest esport vagi a més a nivell practicant. Els esportistes (en actiu o retirats) associen sovint la seva imatge a una destinació de muntanya amb resultats molt positius per a ambdues parts. 
 
Les taules de debat es van tancar amb la sessió destinada a volta a la moda del senderisme i la presentació de la iniciativa “Aliança per a les muntanyes” de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO).
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.