Pànxing Cerdanya

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Escape Room: joc d’escapisme en viu

Cerdanya
11530199651d87f47f529c49a48af278.jpg
S’obre la porta d’una habitació i entra un grup de persones. S’activa el rellotge i comença la partida. Una hora, 60 minuts, per desxifrar els enigmes que es necessiten per a sortir de la sala abans que finalitzi el temps. Aquest és l’objectiu del joc. Per resoldre els enigmes cal utilitzar la lògica, l’enginy i el pensament abstracte.

Són els principis bàsics dels jocs d’escapisme en viu, una alternativa d’oci que està experimentant un creixement exponencial al nostre país des de 2013, i que a partir d’aquest desembre es podrà gaudir a la Cerdanya.
 
Es tracta d’una activitat dirigida a qualsevol persona (menors de 13 acompanyats), el que resulta especialment interessant a l’hora d’avaluar aptituds no relacionades necessàriament amb el nivell cultural, com la capacitat d’observació, deducció i orientació.
 
L’èxit també depèn d’altres factors, com la capacitat per a treballar en equip. D’aquí ve que grans empreses estan incorporant aquest tipus d’activitats dins dels seus programes de Team Building per a avaluar el nivell de lideratge dels seus directius.
 
Una vegada que comença el joc, els participants han d’inspeccionar tots els objectes que es troben a la sala en cerca de pistes, claus, obtenir combinacions i resoldre puzles que dirigiran cap a la solució final, tots ells sempre vinculats per una història.
 
 
Cada joc normalment té més d’una sala, i s’ha d’aconseguir sortir-ne de totes. A cada Escape Room hi solen haver també diferents jocs, cadascun amb la seva història. Hi ha jocs de detectius, fugitius, herois, de ciència-ficció, de terror, matemàtics…
 
En tot moment, els organitzadors estan monitoritzant el joc a través de múltiples càmeres. Si en algun moment el grup se sent perdut o hi ha alguna incidència, el game màster es comunica amb els participants per ajudar-los i donar-los pistes.
 
Els Escape Room van néixer el 2006 a Silicon Valley, quan un grup d’informàtics va crear un joc en equip en què es va haver de resoldre un enigma en un temps limitat. La història es va basar en els contes d’Agatha Christie.
 
Però el format que coneixem a Europa va començar a Budapest, quan es va crear un joc en el qual un grup de persones havien de buscar la manera de sortir d’una habitació en un temps limitat. Es va basar en la Teoria del Flux que havia desenvolupat un psicòleg hongarès.
 
 
Aquesta teoria està relacionada amb l’aprenentatge a través dels jocs i la felicitat. Diu que, si estàs involucrat en una activitat per a tu mateix, quan hi ha un equilibri entre les teves habilitats i els desafiaments que se’t plantegen, entres en un estat mental on tot flueix.
 
L’any 2015 ja hi havia més de 2.800 Escape Room en tot el món. Actualment, elements electrònics i mecànics, efectes especials i tot tipus de tecnologies milloren la qualitat del joc i ofereixen una experiència més completa als jugadors.
 
Els Escape Room s’han convertit en una tendència d’oci creixent a molts països del món. Famílies i grups d’amics acudeixen a la sala d’escapament per a consolidar vincles i passar un bon temps, separats de pantalles i vivint una autèntica aventura en la vida real.
 
Actualment, a Espanya ja estan funcionant més de 348 empreses que ofereixen 540 jocs en 126 ciutats, i es preveu una multitud d’obertures noves per al 2017.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.