Pànxing Cerdanya

23, abril del 2024

Search
Close this search box.

23, abril del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Estacions, clubs, escoles d’esquí i botigues especialitzades ceretanes preparen la nova temporada de neu

Cerdanya
c9042863e7d9fe4b01575df17510122e.jpg

En poc més d’un mes la comarca estarà pintada de blanc i ningú quedarà indiferent davant la bellesa i la diversitat paisatgística de la Cerdanya nevada, on els grans protagonistes seran l’esquí nòrdic, l’alpí, raquetes, l’snowboard… Queda molt poquet i la comarca està llesta i impacient: estacions, clubs i escoles d’esquí, botigues especialitzades, hotels i apartaments. Tot el sector està ja preparat per rebre les primeres neus. 

La Cerdanya pot ser el paradís pels amants dels esports d’hivern: esquí de muntanya, alpí o de fons; snowboard, heliesquí o simplement gaudir de les passejades amb trineus pels paisatges nevats. Són moltes de les experiències que es poden viure a la comarca. 
 
Les estacions són abundants i diverses, cadascuna d’elles amb el seu tarannà i la seva manera de fer i de rebre als seus clients, però totes cada any sorprenen amb noves instal•lacions i nous serveis. De la mateixa manera, gràcies a la popularització dels esports d’hivern, han proliferat clubs i escoles d’esquí, algunes d’elles amb una gran tradició, d’altres més modernes, però totes amb una característica comuna i fonamental: l’esperit concret que tots els seus alumnes aprenguin a gaudir dels esports de neu, de la natura i del respecte al medi ambient. 
 
Escoles i clubs amb filosofies diferents; algunes innovadores aposten per les possibilitats plenament educatives de l’esport i de les activitats en la natura, d’altres busquen més la vessant lúdico-esportiva, intentant fer de l’esquí una activitat global i polivalent i, en aquest sentit, no pot faltar la vessant competitiva que sempre treballen més els clubs, buscant una competitivitat sana que impliqui esforç, reptes personals a superar i l’aprenentatge de gestionar victòries i derrotes.
Capítol a part mereix l’equipament necessari per a la pràctica d’aquests esports. Uns equipaments que és preferible adquirir-los sempre en botigues especialitzades, ja que el seu personal serà el millor assessor per no equivocar-se i aconseguir exactament el més adequat a les necessitats de cada client. En aquest sector, a la comarca han proliferat les botigues de material de segona mà com una bona oportunitat per poder disposar de material de primera qualitat, posat en condicions òptimes per les mateixes botigues, a preus molt competitius. Un negoci que funciona molt bé entre les famílies amb infants que esquien, donada la necessitat de canviar pràcticament cada temporada tot l’equipament.
 
Des de Pànxing Tot Cerdanya hem donat veu a molts dels clubs i escoles de la comarca per conèixer de primera mà  les seves filosofies i maneres de fer i, a la vegada, us oferim una selecció de botigues de material específic.
 

ESCOLES I CLUBS

CLUB ESQUÍ ALPÍ CERETÀ
El Club Esquí Alpí Ceretà ofereix la possibilitat d’esquí lúdic (perfeccionament) i esquí de competició (amb participació en les curses del calendari de la FCEH). Grups adaptats, tant al nivell com a l’edat dels esquiadors, de 4 a 21 anys. Esquiem a La Molina tots els dissabtes, diumenges i festius del calendari escolar des de l’obertura fins al tancament de l’estació. Tots els entrenadors disposen de titulació oficial. Opció de temporada completa o mitja temporada (25 dies). També opció Ceretà 4-7 anys amb 20 dies d’esquí i un preu molt assequible. 
El nostre lema és “L’esquí com un mitjà educatiu més i amb un objectiu clar: la formació global dels nens i nenes”.

 

La Molina
Tel. 619 56 75 55
info@cealpicereta.com
 
CIM ESQUÍ CLUB
El CIM és el Club Social d’Esquí de la Cerdanya on els infants, a partir dels 3 – 4 anys, aprenen Freeride, Freestyle, Gegant, Slalom, Circuit Interclubs, Snow, Esquí de Muntanya i Neu Verge. Amistat i bon ambient en el seu grup, amb monitors titulats. Als 18 anys poden continuar la seva formació vinculats a l’equip tècnic. Totes les famílies del CIM esquiem a GrandValira, des del sector Pas de la Casa – Costa Rodona, amb un descompte del 30% en el forfet de temporada. Diversió, valors, formació, i neu, sempre molta neu!!! T’agrada esquiar? Troba’ns a l’Avda. del Segre, 50 Puigcerdà (Text: Aleix Madrenas).
 
Oficina: Av. del Segre, 50 – Puigcerdà.
Grandvalira
 
CLUB ESQUÍ INTERNACIONAL 
El nostre Club utilitza l’esquí, la neu, la muntanya i la competició, com a eina per aconseguir un desenvolupament complet dels nens, tant a nivell esportiu com personal. A través de la cultura de la neu donem als nens i joves uns valors humans, importants: esperit guanyador, superació personal, força de voluntat i respecte al medi ambient. Aconseguim que els nostres alumnes siguin capaços de fluir, sentir i expressar totes les seves inquietuds i energia, mitjançant l’esquí, els entrenaments físics i altres activitats que ofereix el nostre Club. Per això expliquem de forma equilibrada els sistemes EM, MO, CD a través de l’aspecte lúdic, tècnic, físic i mental. (Text: David Riera).
 
C/ Major, 50 baixos. Puigcerdà. 
Esquien a les Neiges Catalanes
www.ceinternacional.club
scinternationalskiers@gmail.com
 
CLUB D’ESQUÍ ELIT CERDANYA
Des del Club tenim com a prioritat oferir als nostres socis un ventall, el més ampli possible, d’oferta esportiva i d’aquesta manera complir amb la nostra vocació de servei. Tot això ho fem des de la professionalitat del nostre equip de treball, la passió per aquest esport i, amb el convenciment, de transmetre una experiència on els nostres socis gaudeixin formant part del nostre club. (Text: Iñaki Cubero Puch.)
 
C/ Nord, 27. Alp
Tel. 637 018 359
www.elitcerdanya.com • ceelitcerdanya@gmail.com
 
ALPINE LINE CLUB D’ESPORTS
Treballem perquè els nostres esportistes gaudeixin al màxim l’experiència, però també volem, i ens obliguem, que mentre estiguin amb nosaltres aprenguin i adquireixin els màxims coneixements i conceptes tècnics per a millorar i seguir una progressió adequada en l’esport. Per a nosaltres, la competició no és un fi, sinó una eina. Una eina que permet pujar el llistó, una eina que, ben portada, els serveix per a comparar-se amb els altres i, encara més important, comparar-se amb un mateix. (Text: Alce).
 
C/ La Solana, 3. Puigcerdà.
Tel. 619 850 037 
www.alce.cat  •  info@alpinelinece.com
 
FREE HEEL, FREE MIND
FreeHeelKids Club és el primer club de telemark de la Cerdanya amb l’objectiu de fomentar la tècnica del taló lliure, el coneixement de la muntanya i l’esport d’una manera diferent i divertida entre els petits de la casa.
T’oferim un hivern on els nens coneixeran la tècnica del telemark, es familiaritzaran amb l’entorn que ens envolta, la seguretat en la muntanya i amb la història dels orígens dels esports de neu. T’animes a que ho provin?

 
Tel. 687 202 329
www.freeheelpyrenees.com – info@escoladetelemark.com

 

WHITE PEAK
WhitePeak és una escola d’esquí i agència de viatges amb seu a Puigcerdà. Oferim classes tant d’esquí com d’snowboard, particulars i col·lectives a les estacions de Neiges Catalanes per a totes les edats i nivells. Si vols aprendre o perfeccionar el teu nivell amb els millors professionals, truca’ns!
 
 
Tel. 619 005 201 / 660 393 886
whitepeak.es · info@whitepeak.es
 
PERTOT – SOLUCIONS PER A ESQUÍ I MUNTANYA
S’apropa una nova temporada i, amb aquesta, actualitzem la nostra imatge i els nostres serveis. A part de les botigues a Masella i Puigcerdà, el taller amb la maquinària més avançada i el lloguer amb el millor material, incorporem l’escola a Masella per oferir-vos metodologia, empatia i la nostra passió per l’esquí! (Text: Equip Pertot).
 

botiga@pertot.cat / escola@pertot.cat
 
EDELWEISS CLUB
L’escola d’esquí i snow Edelweiss és un club modern i obert que aposta per les noves tendències dels esports d’hivern com ski, snowboard cross i freestyle. 
És un club preparat per ser accessible a tothom on es pot accedir per dies o temporada completa, amb horaris còmodes i grups reduïts.
Compta amb  grups de competició i grups de tecnificació no competitius. 
Programació anual, calendari, pretemporada, 5 competicions mínim i moltes altres activitats. Informa’t!

 
Avda. Josep Maria Bosch Aymerich, 16 Masella (Alp)
Tel. 650 662 615 – 665 342 479
info@escolaedelweiss.com – www.escolaedelweiss.com

 
MAY LUENGO ESQUI CLUB
A May Luengo ens organitzem en dues seccions; la de Competició d’Esquí Alpí on, a més d’esquiar tots els caps de setmana i festius escolars, oferim l’Esquí-Estudi, per arribar a esquiar fins a 101 dies! I també tenim la Secció d’Esquí Formatiu on esquiem fins a 63 dies!

 
Tel. 93 825 70 16 – 606 009 947
www.mlec.cat – info@mlec.cat
 
SKICAT
Skicat és una escola d’esquí i activitats dirigides situada a La Molina, oferint classes d’iniciació, tecnificació i/o perfeccionament. La nostra metodologia consisteix a realitzar classes particulars adaptades al nivell i necessitats de cada alumne, per tal d’aconseguir el màxim rendiment i els millors resultats a cada sessió. Aquesta atenció personalitzada ens permet controlar l’evolució individual de cada un dels nostres alumnes.

 
La Molina
Tel. 747 850 173
info@skicat.cat – www.skicat.cat
 
CLUB ESPORTIU MASELLA TEAM 
El Masella Team és un club d’esquí i snowboard que organitza cursets per a totes les edats amb grups d’iniciació pels més petits, tecnificació, competició i freestyle, tot aprofitant el potencial de Masella i el domini per esquiar de dia i de nit. 
 
Tel. 972 144 000
masellateam@masella.com

 
CLUB ESQUÍ LLÍVIA
Al Club Esquí Llívia esquiem fins a 139 dies l’any. Tenim programes de totes les mides que cobreixen totes les necessitats i reptes que vulguis assolir. Des de l’esquí més lúdic fins a l’alta competició. Des de només dissabtes i/o diumenges fins a programes d’alt rendiment encarats a la més alta competició (6 dies d’esquí per setmana) que incorporen un programa a mida d’esquí estudi. A la pretemporada fem 5 sortides als Alps i un programa específic de físic i de patins en línia. Disposem de l’opció de transport a pistes amb sortida des de Llívia i Puigcerdà. Tot perquè cada nen trobi el seu lloc i pugui aconseguir la seva satisfacció personal.
 
Club d’Esquí Llívia
Tel. +34 972. 146.100 //  +34. 648.013.433
www.esquillivia.cat // administració@esquillivia.com

 

ESCOLA D’ESQUÍ I SNOWBOARD MASELLA
L’Escola d’Esquí i Snowboard Masella compta amb professionals de primer nivell, en constant formació i aprenentatge. El seu equip humà us transmetrà la confiança necessària perquè assoliu els objectius desitjats. Si voleu aprendre i gaudir d’aquest esport i de la natura, l’Escola d’Esquí i Snowboard Masella us ho proporcionarà.
 
Tel. 972 890 145
 
ESCOLA D'ESQUÍ LA MOLINA 
L’Escola d’Esquí de La Molina és l’escola amb més tradició de La Cerdanya. Situats a la Pista Llarga, centre neuràlgic de l’estació i amb més de 50 anys donant els nostres millors serveis, perquè pugueu gaudir dels esports d’hivern amb tota la seguretat i professionalitat.
 
 

ESQUI CLUB MEGANEU
Des de la seva fundació, l’Esqui Club Meganeu s’ha distingit per la seva versatilitat, adaptabilitat, flexibilitat i proximitat, molt allunyat de velles formules d’entendre la pràctica esportiva.
El nostre sistema permet que cada nen aprengui a esquiar dins del grup segons les seves possibilitats d’assistència, al seu ritme i segons les seves aptituds tècniques i amb una relació qualitat / preu immillorable. 
La humanització de l’esport en tots els seus àmbits, la persona i les seves necessitats com element prioritari, el respecte, el treball en equip, la motivació  i la superació personal com objectiu imprescindible de formació  i aprenentatge formen part de l’essència de la nostra entitat. (Text: Esquí Club Meganeu).

 
La Molina – Masella
Tel. 972 145 062
www.meganeu.com – info@meganeu.com

 

 
LA MOLINA CLUB D'ESPORTS
A La Molina Club d’Esports tenim l’objectiu de fomentar l’educació esportiva mitjançant la vessant competitiva de l’esquí alpí i de muntanya. 
Els nostres esportistes segueixen un procés formatiu, des dels 4 ó 5 anys, fins a les categories absolutes on aprenen els valors propis de l’esport, al mateix temps, que assoleixen els coneixements necessaris per competir al màxim nivell possible segons el seu talent i compromís.

 
Av. Supermolina, s/n. Edifici Pla del Roc
Tel. 650 619 708.
www.lamolinace.cat · secretaria@lamolinace.cat
 
CLUB ALPÍ NÚRIA MASELLA CERDANYA
Al CANM-Cerdanya facilitem l’aprenentatge de l’esquí alpí i assentem les bases, tècniques i pedagògiques, que garanteixin la continuïtat dels esquiadors en aquest esport. Creiem fermament que la qualitat de l’ensenyament, per damunt de tot, és condició indispensable per formar, amb èxit, als joves esquiadors, des del primer contacte amb la neu fins a culminar la seva carrera esportiva, i per això comptem amb un equip humà format, consolidat i amb molt experiència. Entenem la competició com la conseqüència de la gran base d’escola amb que comptem. 85 anys d’història ens avalen. (Text: Pep Serra).
 
Av. Pirineus, 23 baixos. Puigcerdà. 

Tel. 972 14 05 79. 
www.canmc.org  • secretaria@canmc.org
 
SKI CLUB OLIMPIA GER 
Club d’esquí i snowboard de Cerdanya a GER, esquiem alternativament a les sis estacions de Neiges Catalanes, on sempre hi ha neu! Estem enamorats dels esports de neu i els nostres objectius són que els infants entre 3 i 15 anys es diverteixin aprenent a esquiar o surfejar, La nostra  experiència i els nostres entrenadors, degudament titulats, són la millor eina per garantir seguretat, tècnica i diversió. Col·labora i participa amb nosaltres a la cursa 100% solidària Anita. Un club familiar on, des dels mes petits de “Jardí de Neu” fins els més grans, pares, trobaran nous amics per compartir experiències a la neu. Hi faltes tu!!
 
Tel. 608 147 173.
skiclubolimpiager@gmail.com

 
CLUB ESQUÍ VALL CERETANA
Amb més de vint anys d’experiència, el Club Esquí Vall Ceretana ens definim com a molt més que un club, on oferim un servei integral a la família en un àmbit lúdico-esportiu a l’estació de Masella. El nostre màxim objectiu és oferir una formació de l’esquí amb rigor i qualitat, gaudint al màxim de l’esquí i de la convivència amb els companys a la muntanya, instruments educatius de gran valor per a la formació de tots els nens i joves.
 

Av. Catalunya, 47 Puigcerdà
Tel. 667 605 251
www.clubvallceretana.com · info@clubvallceretana.com
 
CLUB ESPORTIU PYRENE
Club Pyrene som una entitat familiar; busquem racons salvatges a peu, en bici, a cavall i, quan arriba la neu, descobrim les muntanyes de Cerdanya esquiant! 
Garantim diversió i aventures en grups reduïts, dels 4 als 17 anys. Oferim pacs flexibles de temporada des dels 8 dies d’esquí alpí fins als 40, tu tries quant vols esquiar!

 
Masella
Tel. 606 088 183.
 
ESCOLA D’ESQUÍ I SNOWBOARD TRAÇA 
Classes col·lectives! Feu que els vostres fills comparteixin classes amb diferents nanos del mateix nivell. Des de l’escola fem un producte còmode per al client i adaptat a les característiques de l’alumne. Comptem amb 6 nivells diferents, des dels debutants fins als esquiadors de més nivell. Els principiants faran 3 hores cada dia i, a partir del nivell, 4 en faran 4. Perquè no sigui un neguit de bon matí, començarem a les 10 h! Us hi esperem.
Aquest any, com a novetat, obrim el Race Center buscant donar un punt més de servei a les col·lectives i iniciar els infants a la competició i també farem classes col·lectives d’snowboard!

 
Entre Setmana: Pl. de la Corona 2, 1r 2a. Granollers. Tel. 934 524 970
Caps de setmana: Sector Pista Llarga. Tel. 972 881 960 / Sector Pàrquing Alp 2500. Tel. 972 892 994.
 
CLUB D’ESQUÍ ALPÍ PIRINEUS 
El CEAP, nascut per ajudar i promocionar l’esquí familiar des de 1995, on l’oci, la diversió i l’aprenentatge es compaginen en una combinació perfecta. Un club social amb tots els serveis que pots imaginar, des d’escola per als més petits a grups de competició en totes les categories amb entrenadors i professors de reconegut renom, sent l’actual guanyador de la Lliga catalana d’interclubs de la FCEH. Ubicats a la millor zona de La Molina – Font Canaleta, on també trobaràs els serveis de restaurant, lloguer i pàrquing. T’esperem!
 
Fontcanaleta, La Molina
Tel. 93 330 30 08 / 972 89 22 10
www.clubesquialpipirineus.com / info@clubesquialpipirineus.com
 
ESCOLA D'ESQUÍ DE LLÍVIA
Contracta experiència i qualitat! Ensenyem i formem a nous esquiadors des de 1983. Treballem en tota la comarca, tant la part catalana com la francesa. Els nostres professionals es reciclen any rere any amb una formació contínua adaptant-se tant a les evolucions tècniques com als nous materials. Forma’t amb qualsevol dels nostres professors titulats i gaudeix de la muntanya d’una manera fàcil i divertida. Podràs iniciar o perfeccionar tant el teu nivell d’esquí com de surf de neu, i també en esquí adaptat.
SEMPRE AMB SEGURETAT, PROGRESSIÓ, DIVERSIÓ I APRENENTATGE.
En la nostra Escola és benvinguda qualsevol persona amb ganes d’aprendre, tan grans com a petits! Només has de venir amb un somriure a la cara i amb moltes ganes d’aprendre.
PREPAREM LES PROVES D’ACCÉS!

 
Av. Catalunya, 71. Llívia.

Tel. 972 146 336
www.intercerdanya.com – intercerdanya@intercerdanya.com

 

BOTIGUES ESPECIALITZADES

ESPORTS IRIS

Esport Iris és una empresa familiar liderada pels germans Bort, Miki i Josep, amb 3 dècades d’experiència. Més que una simple botiga d’esports, és un lloc dedicat als apassionats de les dues rodes i als aficionats del món de la neu. El nostre treball és la nostra passió i servir-vos amb professionalitat i rigor és la nostra missió. Disposem de material per a corredors, semi-professionals i aficionats. L’Equip, Budy, Eloi, Lourdes, Miki i Tempo, som els professionals al vostre servei per “tunejar”, modificar, mantenir i reparar el vostre material.
 
Puigcerdà.
Tel. 972 882 398.
 
EXPOCOM
Des d’Expocom assegurem les comunicacions ràdio a les seves instal·lacions per a que tingui la tranquil·litat de poder-se comunicar en qualsevol moment que ho necessiti sense interrupcions.
Oferim serveis de disseny, instal·lació i manteniment de sistemes de telecomunicacions, així com la compra o el lloguer d’equipament ràdio amb o sense llicència i els seus accessoris, com bateries, fundes… Contacta amb nosaltres!
 

expocom@expocomsa.es · expocomsa.es
Tel. 93 451 23 77.
 
SKI REPARACIÓ LLÍVIA
Gran assortiment en material d’esquí de temporades anteriors. Descomptes fins al 70%. Compra i venda de material d’ocasió en gran estoc. Paguem al comptat. Nova col·lecció 18/19 de K2.
 

Avda. Països Catalans, 7. Llívia.
Tel. 972 89 60 90 – 650 56 10 58
arturmer@yahoo.es
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.