Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Festa Major a Bolvir, un municipi amb molta història

Cerdanya
5ceb319a8a6c1bb050e20aa6b5c34cc1.jpg

Bolvir és un petit poble del Pirineu Català emmarcat per una postal privilegiada de la Vall Ceretana. Un indret amb molta història i gran excel·lència cultural, que acull monuments per visitar idealment conservats i molt bells. 

Tot plegat, símbols d’un poble amb ànima, envoltats de camps verds i cel blau que custodia zones naturals com el Camí de l’aigua, o la Vall de la Font on gaudir amb família i amics d’una bellesa pirinenca extrema.
 
Al museu podreu sentir la petjada del general cartaginès Anníbal Barca, que va passar pel Castellot, camí de Roma en la segona guerra púnica contra els romans. I a l’església de Sant Climent de Talltorta, cal visitar la petita capella sixtina de Cerdanya. 
 
La música també acompanya melòdicament les vistes d’un poble discret i acurat. El Cicle de Jazz -reconegut a tota la comarca- la peça estiuenca de música clàssica o el concert jove de rock, omplen les cantonades d’aquest petit paratge.
 
Gaudir de totes les estacions de l’any a Bolvir, és gaudir de la natura, la salut, la tranquil·litat i les celebracions locals i festives. Totes i cadascuna d’elles amb la finalitat de fer poble, de cuidar la nostra gent, dels d’aquí i dels nouvinguts.  
 
I és que Bolvir rep cada any visitants de tot arreu, que donen al poble un gran valor afegit, que omplen de diversitat cultural els seus carrers, i que fan que sigui un lloc de petits racons on viure grans experiències!
 
La Festa Major
 
Tota Festa Major, generalment, té una advocació a un Sant… en el cas de Bolvir quin és? Quin origen té aquesta festa?
El patró del municipi de Bolvir és Sant Isidre. L’origen d’aquesta advocació no es coneix però Sant Isidre és el patró dels pagesos i en un poble rural com era Bolvir era bastant normal que es venerés aquesta festivitat religiosa, encara que a Catalunya el patró de la pagesia és Sant Galderic.
 
I quan arriba la Festa Major, quin és el més tradicional dels seus actes?
Tradicionalment els actes de la Festa Major sempre han girat al voltant d’actes religiosos com són la missa i la processó, a les que s’afegeixen  diferents activitats lúdiques amb jocs per a la mainada i musicals amb sardanes, concerts i balls.
 
I l’acte més innovador?
De fet la festa Major de Bolvir és molt tradicional i com a innovació cada any s’intenta fer noves aportacions però mantenim sempre l’esperit tradicional d’una festa que porta centenars d’anys celebrant-se.

 
Festa Major de maig: Consulta el programa aquí
 
Altres festes a Bolvir:
3 de juny: Festa Major de Talltorta
23 de juny: Revetlla de Sant Joan
24 de juny: Aplec del Remei
3 i 4 d’agost: Festa d’estiu. Trobada Ibèrico-romana al Castellot. V Concert de rock
1, 8, 15 i 22 d’agost: XII Cicle de jazz
9 de setembre: XI Caminada popular “Camí de l’aigua” i esmorzar a Ia Font de la Vall
22 de novembre: Festa de Santa Cecília, patrona de Bolvir
23 de novembre: Festa de Sant Climent de Talltorta
24 de novembre: Sopar de caçadors
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.