Pànxing Cerdanya

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Així viu Font Romeu Pirineus 2000 les vacances de febrer

Cerdanya
Font Romeu-ski Plan du Rox-retol-balisa-11022022
Al llarg de febrer les estacions de la Catalunya del Nord reben una alta afluència d'esquiadors. Però, a què es deu aquesta afluència constant d'esquiadors cada dia de la setmana i això durant tot el mes de febrer? Ens ho explica Maude Lletché, màxima responsable comercial i de comunicació de Font Romeu Pirineus 2000, una de les estacions referents en aquesta qüestió al Pirineu de la Catalunya del Nord.

Febrer a les estacions d’esquí és sinònim de temporada alta. I enguany al Pirineu de la Catalunya del Nord, aquesta temporada alta és especialment intensa per diversos motius: el primer, perquè l’any passat les estacions van estar tancades i tothom té ganes de viure i recuperar amb intensitat l’experiència de viure la neu, la natura i les activitats après-ski pròpies d’aquest període vacacional tant característic de França. I el segon: perquè tot i l’absència de nevades en les darreres setmanes, a pistes hi ha neu i fa bon temps.

font romeu

Ahir divendres vam estar a Font Romeu Pirineus 2000 per comprovar sobre el terreny com s’està vivint a pistes el mes de “les vacances de l’hiver”. I és que durant el febrer tot el país entra en el període de les vacances de “la neige”. I el cert és que travessant de bon matí el nucli urbà de la població de Font Romeu pel seu carrer principal, l’ambient s’assemblava al que es podria observar en un dissabte o diumenge de desembre o gener.

Un cop al peu de pistes la situació es reprodueix amb similar intensitat: aparcaments força plens, un formigueig prou intens al peu de taquilles, a les terrasses dels restaurants i una afluència constant d’esquiadors als remuntadors. En resum, un ambient no massificat, però sí alegre, i això que ahir el temps no va acompanyar del tot. El cel gris va deslluir una de les poques jornades d’aquesta temporada que està venint marcada per aquest anticicló que impera des pràcticament principis de gener.

Però per saber més de l’afectació i importància que té el mes de febrer i les vacances en una estació com Font Romeu Pirineus 2000, vam demanar a Maude Lletché, màxima responsable del departament comercial i de comunicació d’aquest domini esquiable de l’Alta Cerdanya, que ens expliqués com funciona aquest sistema de vacances. I la vegada, que ens poses negre sobre blanc per entendre millor les repercussions en l’aspecte xifres del que suposa el mes de febrer.

Maude explica que “en aquest mes de febrer tot el territori francès es divideix en tres zones i cada zona té quinze dies de vacances. Per exemple, aquesta setmana i la vinent estan fent vacances a la zona de París i Marsella. Aquesta setmana vinent s’hi afegirà la segona zona. Això fa que durant tres setmanes sempre tinguem dues zones que coincideixen amb vacances”.

Sobre el terreny, doncs, és fàcil entendre el perquè aquests dies de febrer l’afluència d’esquiadors a pistes està resultant alta. I més que ho serà a partir de la setmana vinent, coincidint ja dues zones. La responsable comercial de Font Romeu posa xifres al que això suposa en visitants. “Aquesta setmana l’afluència ha estat d’uns 7.200 esquiadors per dia. La setmana vinent, amb les dues zones, ja passarem a una mitjana de 9.500 esquiadors/dia. Per la tercera setmana que coincidirà amb les vacances de la nostra zona podrem arribar als 11.000 esquiadors”, destaca.

Els dissabtes, el bon dia per esquiar

Però si febrer és un mes tan bo per a les estacions d’esquí franceses pel que fa a afluència, potser no ho és tant per als clients del sud de la frontera que només poden dedicar un o dos dies a esquiar durant la setmana. I normalment és en cap de setmana. Sobre aquesta qüestió Lletché aconsella que, per gaudir igualment de les estacions d’esquí d’aquesta part del Pirineu, el millor dia per fer-ho és els dissabtes. Per què, li preguntem? “Doncs perquè és el dia del chassé-croisé, que diem en francès. Dissabte és el dia que marxen els qui han contractat una setmana i a la vegada és el dia d’arribada dels nous “vacanciers”, argumenta.

Quan es factura més: per Nadal o pel febrer?

Preguntada pels millors períodes de visitants i facturació al llarg de la temporada en una estació com Font Romeu, ens aclareix que, si bé és per Nadal quan s’assoleix la màxima ocupació, per contra no ho és en l’aspecte de facturació.

“La setmana que coincideix amb Nadal i Cap d’Any és quan aconseguim la màxima ocupació. En canvi, la màxima facturació la tenim pel febrer, quan el visitant consumeix estades llargues, amb paquets de sis dies”, conclou.

I un cop s’acabi febrer?

I després d’un febrer que es preveu pletòric, quan arribi el mes de marc tot apunta al fet que l’ambient a pistes decaurà d’un dia per altre, especialment en els dies laborables.

L’afluència d’esquiadors a les estacions començarà un lent i progressiu declivi, també en caps de setmana. Per incentivar igualment les visites a la neu, precisament en una època de l’any en la qual potser la qualitat de la neu ja no és la millor, però que en contrast acostuma a haver-hi un bon gruix de neu a pistes, amb dies llargs en els quals es fa molt agradable gaudir de l’alta muntanya, des del departament comercial s’activa la campanya d’“esquí de printemps”, o de l’esquí de primavera.

Font Romeu acomiadarà la temporada el diumenge 3 d’abril i, per al tram final de la campanya, està prevista que a partir del 17 de març s’activi una promoció amb descomptes en els fortets del 25%. Serà una bona oportunitat d’acomiadar una campanya que, amb el de pros i contres que haurà tingut l’inacabable anticicló d’aquest hivern, es preveu que esdevingui un dels millors dels darrers anys pel que fa a facturació.

Si a la facturació, a més, hi acompanyés una mica la meteorologia amb un parell de nevades i una mica de fred que acabi d’arreglar les darreres setmanes amb pistes obertes, aleshores ja seria una temporada rodona en tots els aspectes.

Una bona notícia per a un sector, el de la neu, que darrerament s’ha convertit en un “blanc” de crítiques fàcils des de molts àmbits, i això, curiosament tant al vessant sud com al nord del Pirineu.

Font: Ivan Sanz – Diaridelaneu.cat

Si t’ha agradat llegir la notícia Així viu Font Romeu Pirineus 2000 les vacances de febrer, també et pot interessar llegir El renaixement de Puigmal 2900.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.