Pànxing Cerdanya

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Fontanals de Cerdanya: natura, cultura i esport

Cerdanya
9421db24f7b59a33518581167d545b9b.jpg
Durant l’estiu, els pobles que conformen Fontanals de Cerdanya, s’omplen d’activitats. Natura, cultura i esport esdevenen protagonistes del municipi. 

Un any més, el 29 i 30 de setembre celebrem la Festa Major de Sant Cosme i Sant Damià a Queixans. Inflables, xocolatada pels més menuts i ball de tarda el dissabte. Cercavila amb la Colla de Geganters i Grallers de Queixans i la tradicional missa solemne amb l’actuació de la Capella de Santa Maria de Puigcerdà que cantarà els Goigs de Sant Cosme i Sant Damià diumenge al matí. El concert i ball de tarda amb Cafè Trio marcaran la fi de festa d’enguany.
 
Veniu i gaudiu del nostre municipi!

 
Ramon Chía Gálvez
Alcalde de Fontanals de Cerdanya.
 
 
Podeu consultar el programa de Festa Major d'aquest setembre de 2018 aquí.
 
 
El municipi de Fontanals de Cerdanya és el resultat de la unió, l’any 1969, dels antics municipis d’Urtx i de Queixans. Així doncs, els pobles de El Vilar d’Urtx, Escadarcs, Estoll, Soriguerola, el mas de l’Escloper, el mas de Santes Creus i el mas de Soriguera provinents de l’antic ajuntament d’Urtx i de Les Pereres, el mas Montagut, el molí de l’Anglès i el mas d’Amunt provinents de l’antic ajuntament de Queixans van quedar agrupats en un nou terme municipal: Fontanals de Cerdanya.
 
L’economia del municipi ha estat tradicionalment vinculada als conreus i a la ramaderia que encara avui tenen una presència notable. Amb els anys, i l’eclosió del turisme, el terme municipal ha afegit diferents activitats relacionades amb el sector serveis: hotels, allotjaments turístics i restaurants. La qualitat de vida del municipi, els seus espais de lleure i les diferents activitats han fet créixer el nombre d’habitants. 
 
Durant l’estiu, els pobles que conformen Fontanals de Cerdanya, s’omplen d’activitats. Natura, cultura i esport esdevenen protagonistes del nostre municipi. L’oferta d’oci és variada i adreçada a tots els públics. No dubteu en consultar l’agenda del municipi on trobareu entreteniment per a tota la família.
 
No obstant, a part de les animacions programades us convidem a traslladar-vos en el temps visitant les esglésies parroquials d’origen romànic de Les Pereres, Queixans, Urtx, Estoll i Soriguerola així com gaudir passejant entre les diferents espècies d’arbres del món a l’Arborètum Geogràfic de Queixans. A més, no dubteu en gaudir dels parcs infantils i passejar sota el sol del camins de terra i l’ombra dels nostres Parcs de Salut on trobareu aparells de gimnàs i espais verds per poder jugar i aprofitar les vacances. 
 
Penseu que el municipi compta amb una de les superfícies de pi roig més importants de la comarca, té una representació significativa de pi negre i un bon nombre de roures. Per contemplar el nostre paisatge us recomanem caminar per la Ruta del Romànic que uneix les cinc esglésies i que properament estarà senyalitzada en els camins i disposarà d’un fulletó informatiu. 

 
>> Festes més destacades
 
5 de gener: Gran Cavalcada de S.S.M.M. els Reis Mags d’Orient a Queixans
Maig: Festa de la Gent Gran i Caminada del Romànic de Fontanals de Cerdanya
23 de juny: Arribada de la Flama del Canigó i revetlles de St. Joan
2on cap de setmana d’agost: Festa d’Estiu de Queixans – Trobada de Gegants i Grallers de Queixans
Últim cap de setmana d’agost: Festa Major d’Urtx i del Vilar d’Urtx.
Agost: Contacontes al jardí de la sala de lectura del Vilar d’Urtx i Concerts a les esglésies del municipi
29 de setembre: Festa Major de Soriguerola. Sant Miquel.
Últim cap de setmana de setembre: Festa Major de Queixans. Sant Cosme i Sant Damià.
Cap de setmana de l’11 de novembre: Festa Petita d’Urtx. Sant Martí.
Cap de setmana del 10 de desembre: Festa Major d’Escadarcs i Estoll. Santa Eulàlia.
26 de desembre: Festa Major de Les Pereres i Petita de Queixans. Sant Esteve.
Desembre: Sortida de la gent gran
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.