Pànxing Cerdanya

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Guils de Cerdanya i el seu bonic entorn

Cerdanya
8370ade1cff43a45af5ab2756015217e.jpg

El terme de Guils té una extensió de 22,28 km2, conformat pels nuclis de Saneja, Sant Martí d’Aravó, Sant Martí de Cerdanya i Guils. És un municipi dedicat principalment al sector agrícola i ramader. Però la bellesa que ofereixen els seus paisatges ha fet de Guils un destí de visita turística per excel·lència. 

El turisme ha potenciat la restauració de cases antigues i l’edificació d’urbanitzacions com Roc Foradat, Barri de Golf o l’Arboleda.
 
Guils té una forma allargada, limitant a Tramuntana amb els municipis de Porta i la Tor de Querol, a Llevant amb la Tor, Enveig i Puigcerdà, a Migjorn amb Bolvir i Puigcerdà i, a Ponent, amb Bolvir i Ger.
 
Les pistes d’esquí nòrdic de Guils Fontanera són un dels màxims atractius turístics del municipi. Per accedir-hi cal arribar just fins a l’entrada al poble de Guils, on es troba la cruïlla de la pista que mena a la muntanya; hi ha 7 km per arribar al pla de Fontanera a 1.900 m. Les pistes tenen un desenvolupament d’uns 34 km al bell mig del bosc, amb serveis de lloguer d’esquís, de monitors, de bar-restaurant i zona d’estada.
 
A més, Guils compta amb atractives rutes com la que us portarà fins al Puigpedrós. Es tracta d’un itinerari circular que recorre per la carena tota la regió lacustre de Guils i Malniu. Tot i ser fàcil, és molt llarg, i pot fer-se inacabable si no es fa amb certa lleugeresa, especialment per a arribar al cim. No és aconsellable amb temps nuvolat, emboirat o amb vent fort.
 
Altres rutes d’interès són les que menen fins al Pedró de la Tossa o fins a l’Estany de Malniu. I si es prefereix la BTT en lloc del senderisme, és molt recomanable la Ruta del Contrabandista.
 
Per a una informació detallada de cadascuna de les rutes no dubteu a consultar: www.guils.cat.
 
Altres llocs d’interès a Guils:
 
> L’església de Sant Vicenç de Saneja, a la ribera dreta del riu d’Aravó, al peu del puig de Saneja. La parròquia de Saneja és esmentada ja en l’acta de consagració de Santa Maria de la Seu d’Urgell.
 
 
> L’església de Sant Esteve, església del nucli de Guils de Cerdanya i una de les millors joies arquitectòniques del romànic de Cerdanya. La seva existència es remunta a les primeries del s. IX, concretament l’any 839, tal com ho confirma l’acta de consagració de la Seu d’Urgell, on es troba citada com a parròquia amb el nom de Guils.
 
 
> El pont de Sant Martí d’Aravó, a 1.150 metres d’altitud, molt a prop dels ravals de Puigcerdà, a la dreta del riu Querol, dit ací Aravó, com el poble. El pont de Sant Martí d’Aravó salva el curs del riu, fent de marge dels termes municipals de Guils i Puigcerdà.
 

 
Festa Major de maig: Consulta el programa aquí
 
Festes a Bolvir:
12, 13 i 15 de maig: Festa Major de Sant Isidre
4 d’agost: Trobada d’Acordionistes i Mercat de pagès a Guils
5 d’agost: Mercat de pagès a Saneja
12 d’agost: Aplec de Guils Fontanera
19 d’agost: Arrossada popular
11 de novembre: Festa Major de Sant Martí
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.