Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Guils de Cerdanya, la bellesa feta poble

Cerdanya
1b071b5d164d913df97a6fb3333ca578.jpg

El terme de Guils té una extensió de 22,28 km2, conformat pels nuclis de Saneja, Sant Martí d’Aravó, Sant Martí de Cerdanya i Guils. És un municipi dedicat principalment al sector agrícola i ramader. Però la bellesa que ofereixen els seus paisatges ha fet de Guils un destí de visita turística per excel·lència. 

El turisme ha potenciat la restauració de cases antigues i l’edificació d’urbanitzacions com Roc Foradat, Barri de Golf o l’Arboleda.
 
Guils té una forma allargada, limitant a Tramuntana amb els municipis de Porta i la Tor de Querol, a Llevant amb la Tor, Enveig i Puigcerdà, a Migjorn amb Bolvir i Puigcerdà i, a Ponent, amb Bolvir i Ger.
 
Les pistes d’esquí nòrdic de Guils Fontanera són un dels màxims atractius turístics del municipi. Per accedir-hi cal arribar just fins l’entrada al poble de Guils, on es troba la cruïlla de la pista que mena a la muntanya, hi ha 7km per arribar al pla de Fontanera a 1900m. Les pistes tenen un desenvolupament d’uns 34km al bell mig del bosc; amb serveis de lloguer d’esquís, de monitors, de bar-restaurant i zona d’estada.
 
 
Festa Major
 
La Festa Major de Sant Isidre és un dels esdeveniments importants dins de l’agenda festiva, lúdica i religiosa del nostre municipi. Són dies de l’any que es viuen amb la família i amb els amics i amb els companys, molts dels quals fa temps que no veiem. Llargues sobretaules, converses, confidències, riures… Penso també, en aquest sentit, en el sentiment de tristor que ens envaeix recordar aquelles persones que ja no són entre nosaltres, de la mateixa forma que constato com el plor d’un nadó, o les rialles d’un infant enjogassat amb els seus pares, ens fa present que la vida segueix. La relació veïnal als pobles, com ara a Guils, ens permet fer-nos costat en moments difícils o ser partícips de les celebracions.
 
Des d’aquestes línies voldria convidar-vos a tots i totes a aquesta Festa Major. I m’agradaria compartir amb vosaltres aquests moments de gresca. La Comissió de Festes de Guils de Cerdanya us ha preparat un programa d’activitats que presenta algunes novetats en relació a anys anteriors. Els agraeixo la feina feta.
 
I permeteu-me que aprofiti aquest espai, ara que he encetat el capítol d’agraïments, per donar-vos les gràcies als veïns i les veïnes de Guils de Cerdanya per la deferència que heu tingut, aquests darrers 4 anys, amb aquest vostre alcalde. Ara que tanco aquest capítol de la meva vida -he intentat fer-ho tan bé com he sabut… no sempre me n’he sortit, oi!– vull agrair-vos la paciència i l’exquisidesa en el tracte. Sabeu que podeu comptar amb mi per allò que pugueu necessitar.
 
Bona Festa Major!
Valentí Tuset Creus.
 

 

Festa Major de maig: Consulta el programa aquí
 
Festes a Guils:
11, 12 i 15 de maig Festa Major de Sant Isidre
4 d’agost Trobada d’Acordionistes i Mercat de pagès a Guils
5 d’agost Mercat de pagès a Saneja
12 d’agost Aplec de Guils Fontanera
19 d’agost Arrossada popular
11 de novembre Festa Major de Sant Martí

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.