Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

L’hivern, l’estació per gaudir dels esports blancs

Cerdanya
359da792bacc6c8e92211ae288dcfcf4.jpg

Pels amants dels esports d'hivern, de qualsevol de les moltes varietats actuals, siguin esquiadors alpins, de muntanya o de fons; snowboarders, practicants d'heliesquí o, simplement, aquells que gaudeixen de les estacions d'esquí per lliscar amb els trineus o jugar amb les criatures als parcs de neu, el temps, entre les darreries de l'hivern i l'arribada de les noves neus, es pot fer molt i molt llarg. 

Lliscar a velocitat sobre la neu produeix unes sensacions difícilment comparables amb d'altres. El vent contra el cos, les sensacions de lleugeresa, de volatilitat, la gelor a les poques parts nues del cos són les que produeixen l'ansietat dels esquiadors davant l'arribada de les primeres nevades. Una sensació d'abstinència, quan fa mesos que no s'esquia, produeix la urgent necessitat, abans fins i tot de la primera esquiada, primer  de tot de disposar d'informació constant de les condicions meteorològiques, de l'estat de les estacions i de cadascuna de les pistes disponibles per començar a practicar els esports d'hivern.
 
Actualment aquesta necessitat d'informació prèvia a la pràctica dels esports de neu està resolta ja que, pràcticament, totes les estacions catalanes dels Pirineus, compten amb sistemes molt acurats d'informació meteorològica, amb dades absolutament actualitzades. Pàgines webs, amb informacions en temps real, o aplicacions pels dispositius mòbils són eines ja molt esteses per oferir als usuaris informació al detall de l'estat de les pistes i les previsions atmosfèriques.
 
Així ja, principis de novembre  i tot és a punt per poder gaudir d'una nova temporada de neu a les pistes del Pirineu català, una temporada, segur, plena de novetats. Les estacions dels Pirineus us hi esperen amb tot a punt per gaudir d'una nova campanya d'hivern.
 

Esquí nòrdic

L'esquí nòrdic és un dels esports més complets que existeix i, per aquest motiu, molt adequat per a totes les edats. Amb l'objectiu de potenciar aquesta modalitat entre el turisme d'esquí familiar, les estacions d'esquí nòrdic treballen contínuament per tenir circuits al màxim nivell, amb senders amplis aptes per a les raquetes, millorar les senyalitzacions de pistes i arranjaments en tots els refugis a peu de pista. A la vegada, les estacions, ja fa unes temporades, que estan fent un esforç important per oferir preus molt econòmics, amb la finalitat de fomentar aquesta especialitat entre les famílies.
 
 

La Molina, una estació d'alta competició

La Molina és la veterana d'entre totes les estacions d'esquí dels Pirineus, amb una existència de més de 100 anys, esquiar en ella és gaudir d'una de les millors estacions del Pirineu. La compaginació de l'esquí familiar i del d'alta competició s'ha convertit en una de les seves característiques, les seves complertes pistes i tres estadis de competició la fa receptacle d'entrenaments de molts clubs nacionals i internacionals. Però a la vegada, la seva oferta és prou àmplia i engrescadora per atreure a tota mena de públic amb propostes com el descens amb neumàtics de neu, raquetes, trineus de gossos o motos de neu. 
 
 
Tant a les pistes com a peu de pistes de La Molina podem trobar tota mena de serveis, des de gran nombre d'escoles d'esquí amb monitors titulats, que  permeten bé iniciar-se en els esports de neu, bé millorar-ne el nivell, bars i restaurants, lloguers de materials, ludoteca, parc de neu per als més menuts i servei mèdic, entre d'altres.
 

Masella, esquí dia i nit enmig del bosc

Masella, és una estació privilegiada pel seu entorn natural. Les seves pistes, la majoria de les quals travessen el bosc, encarades al nord, fan que l'estació tingui un clima particular que garanteix una qualitat excepcional de la neu i una bona conservació dels seus gruixos. A més, el bosc fa de protecció natural els dies de vent, suavitzant les baixes temperatures. 
 
 
La gran varietat  de pistes amb les que compta Masella fan de l'estació el lloc ideal perquè coincideixen tota mena de practicants de l'esquí, des de  debutants fins a experts  esquiadors. Des de famílies  senceres, amb criatures molt petites, a tècnics especialistes  en competicions coincidiran en aquestes pistes i tots trobaran el seu espai idoni per a les seves necessitats concretes. Però segurament una de les experiències més espectaculars és la pràctica de l'esquí nocturn. Masella ofereix 10 quilòmetres esquiables de les seves pistes, amb funcionament dels remuntadors corresponents, des de les sis de la tarda fins a les nou del vespre, amb tretze pistes, set remuntadors il·luminat, l'snowpark de la Pleta i el sector de debutants del Pla de Masella amb els seus respectius remuntadors.
 

La Cerdanya francesa… una altra possibilitat

L'Espai Nòrdic del Capcir és el territori d'esquí nòrdic més extens del sud de França però si per alguna cosa es distingeixen les instal·lacions de la zona francesa dels Pirineus és per les seves múltiples novetats i experiències en el món de les activitats d'hivern. Una de les activitats estrella és el biatló làser, una combinació d'esquí de fons i tir. Una altra opció és l'snake gliss, els participants, dirigits per un guia, es  llancen per les pistes en filera, lligats els uns als altres. Algunes estacions ofereixen la possibilitat de fer bivac o d'utilitzar llanternes de miner. 
 
 
La idea fou llançada pels Angles i Terra Nòrdica, espai lúdic de 15.000 m2 dedicat a l'aprenentatge i la descoberta de la natura. A més cal afegir la desena de parcs de surf de la zona de Cerdanya Capcir. Paratges on els afeccionats podran triar practicar el big air, l'step-up, la half-pipe, els rails i box, el boardercross… A més per aquells que vulguin retrobar-se amb l'esperit  salvatge del forapista també existeixen espais lúdics condicionats, com Formigueres, amb  itineraris, de nivells diferents, pel mig del bosc.
 
Una de les grans novetats, a Font-Romeu Pirineus 2000, és la posta en marxa d'un  dispositiu gratuït que evitarà als esquiadors  fanàtics de les imatges carregar amb les seves càmeres GoPro. 
 

Andorra, un país per esquiar-lo

El Principat d'Andorra ha estat, tradicionalment,  un dels destins de referència dels amants dels esports blancs. La seva oferta és àmplia i molt diversa. No només ofereix una bona proposta d'esports d'hivern, a més de l'esquí, com passejades amb raquetes, excursions amb trineus de gossos, sortides amb motos de neu, construcció d'iglús o immersió en llacs gelats, sinó moltes possibilitats d'aprés-ski entre les que destaquen les compres o els spas.
 
Andorra ofereix tres estacions d'esquí alpines i de fons en dos grans dominis esquiables, Grandvalira i Vallnord, on es pot practicar tant esquí alpí com de fons. En total més de 300km. esquiables repartits en 180 pistes que, amb 1.500 canons, garanteixen una bona qualitat de neu durant pràcticament tota la temporada.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.