Pànxing Cerdanya

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

La volta del Pont del Diable

Cerdanya
9a802386611b47684937bd3c40c768b4.jpg

La Volta del Pont del Diable és una excursió que ens porta a traves d’antics camins als pobles de Músser, Lles de Cerdanya i Arànser. Durant el recorregut trobem antigues bordes, senyal de l’activitat ramadera, i vestigis de l’activitat agrícola en forma de parets de pedra seca, on temps ençà hi havia vinya i ric conreu.

Es tracta d’una ruta de nivell mig, amb 14Km i un desnivell de 554m positius. Gaudint dels boscos, dels paisatges i de les magnífiques vistes del Cadí, podem estar-hi unes 4-5 hores a un ritme tranquil. Per tant es tracta d’una circular que la podem fer amb nens que estiguin habituats a caminar. Destacar també que no és una ruta d’alçada, per tant podem fer-la gairebé tot l’any i afegim que les característiques del circuït el fan també especialment interessant per aquells que el vulguin fer corrent.
 
Iniciem la ruta al poble de Músser. Creuem el poble, pel carrer Major, i seguim per l’antiga pista d’Arànser (deixem el poble a l’esquena) fins a trobar, a l’esquerra, un camí amb marques del recorregut nº 8. Seguirem sempre el recorregut nº 8, fins que arribem a un indicador que ens avisa que tenim Arànser a 2Km, aquí deixem el sender nº 8 per agafar el 10, una pista que fa baixada ens conduirà al poble tot passant per davant d’una zona de picnic.
 
 
Un cop arribem Arànser, passem per uns porxos fins arribar a la plaça. En aquest punt hem de buscar un indicador de color verd (ruta 13) per agafar la carretera que ens allunyarà del poble. Per sota el cementiri deixem la carretera i continuem per un camí que surt a l’esquerra (la ruta nº15); després d’una bifurcació continuem recte, i no a l’esquerra on el camí puja.
 
Deixem a l’esquerra una altra àrea de picnic i les runes de l’església de Sant Cosme per seguir recte, per la pista forestal. També ens podrem ajudar si agafem la direcció del planell vermell de l’aeròdrom, ja que les marques grogues no són molt freqüents, fins arribar al poble de Lles de Cerdanya.
 
 
Un cop al poble anem a buscar la Fonda Domingo per a trobar la ruta nº 42, un caminet que baixa, sempre amb marques grogues. Creuem la carretera general, i sempre seguint la ruta 42, arribarem al Pont del Diable, un moment per fer una parada i entretenir-nos a llegir la llegenda d’aquest pont.
 
Arribarem al poble de Músser seguint les marques grogues fins arribar als abeuradors del poble, on més endavant tenim el carrer que ens conduirà al cotxe.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.