Pànxing Cerdanya

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Marxa cicloturista Orbea Cadí Challenge

Cerdanya
88c91ed530904468cb298cc7d844cd73.jpg

Entre el 10 i l’11 de juny arrencarà, des de Guardiola de Berguedà, l’Orbea Cadí Challenge, una marxa cicloturista, amb un recorregut majoritari pel Parc Natural del Cadí – Moixeró, en dues etapes que pretén recuperar el concepte de descoberta en aquesta mena de marxes.

Orbea Cadí Challenge és una marxa cicloturista que transcorrerà en un 80% pel Parc Natural del Cadí – Moixeró, circulant per les comarques del Berguedà, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Una marxa que neix amb la intenció de recuperar el concepte de descoberta a les marxes cicloturistes; ports poc coneguts, carreteres secundàries gairebé amagades, i trams exigents en un entorn natural totalment salvatge.
 
Es tracta d’una ruta dissenyada per Jordi Laparra, autor de la Transpyr Road, i la Cavalls del Vent en BTT entre d’altres. Una marxa no-competitiva que ofereix al participant un assortit de paisatges molt variats; carreteres entre boscos, passos d’alta muntanya, pobles amb encant, fins i tot la mateixa plana de la Cerdanya que s’estén per prats de gran bellesa. Tot això, combinat amb carreteres sinuoses que s’endinsen a les valls, pujant i baixant ports, avançat de forma còmoda, fins a donar la volta a tot el Parc Natural del Cadí Moixeró.
 
Una cicloturista en dues etapes
En tot moment s’ha donat prioritat a la bellesa del traçat, sense escatimar quilòmetres ni afegir-ne de més. És per aquest motiu que es necessiten 2 etapes exigents per poder completar la Volta al Parc Natural del Cadí Moixeró.
 
El sentit de la marxa anti-horari, ofereix més seguretat als participants en els trams de baixada, on l’asfalt està en millors condicions. A més permet un tram neutralitzat al començament de la segona etapa quan es circula per una via principal.
 
Les altures per la qual transcorre la ruta oscil·len entre els 665m. d’alçada del riu Segre, al seu pas per la Seu d’Urgell, i els 1.888m de Coll de Creueta, cota màxima de la marxa.  
 
Ara bé, l’organització també ofereix l’opció de realitzar només una de les dues etapes per aquells que vulguin fer un tastet de la Cadi Challenge. 
 
Serveis als ciclistes
El propòsit de viure una aventura sobre asfalt, en un entorn natural apartat de les principals vies, implica uns serveis als ciclistes que garanteixin solucionar les necessitats que els puguin sorgir durant el traçat, amb el propòsit de completar amb èxit les dues etapes d’aquest repte esportiu.
 
Tots els participants disposaran d’un xip a la bicicleta que permetrà a l’organització, amics i familiars, a través d’una plataforma en línia, fer un seguiment en directe de la ubicació de cada participant.
 
 
Assistència mecànica
A la línia de sortida els participants que han tingut un problema d’última hora podran acudir a la carpa habilitada com a taller. A més durant el transcurs de les dues etapa una furgoneta i una moto actuaran com tallers mòbils per solucionar tots els problemes mecànics que sorgeixin, amb l’objectiu que el participant acabi l’etapa.
 
En finalitzar la primera etapa, s’habilitarà una carpa per solucionar possibles desajustos que s’hagin tingut durant el dia.
 
Avituallaments
A cada etapa s’habilitaran en ruta dos avituallaments líquid i sòlid, més el de fi d’etapa.
 
El contingut de l’avituallament serà principalment varietat de fruita fresca, plum cakes, sandvitxos de pernil i formatge i abundant beguda isotònica.
 
Al final de les dues etapes tots els participants podran omplir la seva ampolla amb beguda recovery, a més de gaudir d’un àpat a base d’amanida d’arròs o pasta i brasa.
 
Allotjament 
(la nit del 10 a l’11 de juny)L’Orbea Cadí Challenge proposa un recorregut en dos etapes, per això, l’organització ha habilitat l’Alberg La Bruna que disposa de pàrquing per a bicicletes vigilat, habitacions dobles, bany a l’habitació, llençols i tovalloles, sopar i esmorzar en buffet lliure, wifi … L’organització s’ocuparà de traslladar l’equipatge dels participants a aquest alberg.
 
Inscripcions
Es disposen només de 200 inscripcions  i es poden realitzar a través de la web www.orbeacadichallenge.com
 
Una aposta de futur
Aquest esdeveniment és un primer pas d’un projecte turístic de la zona. De cara al 2018, de forma paral·lela, es podrà fer la ruta de manera autoguiada en 3/4 dies, i amb els serveis de transport d’equipatges, assistència mecànica i una selecció dels millors establiments de la zona per gaudir de les parades i dels moments de descans.
 
 
Orbea patrocinador principal
Orbea, marca basca de bicicletes, aposta pel format inèdit de la Cadi Challenge. Són molts els punts d’unió entre Orbea i l’organització de la marxa, entre ells, la confiança, l’entorn natural en què es desenvolupa la prova i el format inèdit de la mateixa.
La presència d’Orbea, abans durant i després de la prova, serà una garantia de qualitat de l’organització de l’esdeveniment.
Altres marques com la prestigiosa de cascs i ulleres Rudy Project, la catalana Nutrisport,  empresa líder de Nutrició esportiva, Yogy Tea marca d’infusions ayurrvédiques compromeses amb el benestar personal o la metixa empresa Twonav han fet pinya  abans d’arrencar el projecte i han donat suport de forma contínua, aportant idees i consells per al desenvolupament del projecte.
 
Suport institucional
Ajuntament de Guardiola de Berguedà, impulsor i organitzador de la Cadí Challenge, amb un projecte de futur com a objectiu de dinamitzar el seu municipi i l’entorn natural del que s’envolta.  
Parc Natural del Cadí Moixeró, impulsor del projecte amb una clara vocació de dinamitzador d’activitats respectuoses amb el medi ambient.
 
www.facebook.com/cadichallenge
www.instagram.com/cadichallenge

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.