Pànxing Cerdanya

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Més de 4.500 esquiadors avui a Les Angles

Cerdanya
Les Angles-20211204-aparcament
L'estació d'esquí de Les Angles va inaugurar la temporada ahir divendres. Com era de preveure, avui dissabte l'afluència d'esquiadors ha estat molt alta. La majoria d'aquests visitants s'allotgen a la Cerdanya.

Les Angles va començar ahir la temporada, una jornada que els va servir de prova als responsables de l’estació perquè avui dissabte, jornada en la qual s’esperava una alta afluència d’esquiadors, res no fallés. 

El primer cap de setmana de desembre és per a les estacions de la Catalunya del Nord el que marca l’inici de la campanya de neu. Com passa amb les del vessant sud del Pirineu, a les estacions de la Catalunya del Nord, el que a França és el Departament dels Pirineus Orientals, el Pont de la Puríssima és una data molt important. La visita d’esquiadors de les comarques barcelonines i gironines acostuma a ser molt alta en aquestes dates marcades pel pont.

A més, les nevades dels darrers dies han deixat el Pirineu del Capcir i l’Alta Cerdanya amb gruixos de neu considerables, que en el cas de Les Angles els ha permès obrir el 70% del domini esquiable.

El director de l’oficina de Turisme de Les Angles, Antonio Martin, explica que avui “per les caixes de venda de forfets hi han passat gairebé 4.500 persones. Calculem que un 45% d’aquests esquiadors que ens visiten aquests dies són catalans ‘del sud’, mentre que la resta són clients de Perpinyà, Montpeller o Carcassona”. Admet que aquest percentatge és alta a causa del Pont de la Puríssima.

Martín també destaca que les estacions de l’Alta Cerdanya i el Capcir també són una opció laboral per a molts temporers de l’altra banda de la frontera. “Dels 180 treballadors directes a l’estació prop del 4% són espanyols o catalans del sud” i recorda que entre el col·lectiu de temporers del sector de la restauració i l’hostaleria també n’hi ha una part important. “Fa anys que treballen amb nosaltres i cada any repeteixen”, conclou.

D’entre els clients del sud de la frontera que avui han estat esquiant en aquesta estació del Capcir, la majoria d’ells s’allotgen a la zona, sigui en apartaments de temporada o en hotels. Molts repetiran l’esquiada  d’aquest llarg pont de cinc dies a la mateixa estació, però una altra part esquiaran en altres estacions. I és que la proximitat entre elles és un dels atractius que ofereix la zona i que sedueix als esquiadors que escullen el Pirineu de la Catalunya del Nord per passar-hi aquests dies.

La Irina Pi ve de Girona i passarà uns dies a Les Angles. S’allotja en un hotel de la zona acompanyada per la seva família i parella. Explica que “passarem tres dies a la zona. Esquiarem dos dies a Les Angles i un tercer dia en una altra, segurament a Puigbalador, on hi havia esquiat de petita, i ens fa il·lusió tornar-hi”.

Un cas similar és el de la Lluïsa Caballero, també de Girona. Ha vingut amb dues amigues i s’allotgen en un apartament de temporada a Llívia. “Vinc a passar quatre dies i esquiaré amb dues amigues. Però anirem canviant d’estació. També hem d’estar atentes al canvi de temps, perquè ve una petita borrasca” conclou.

70% de pistes obertes

Sobre el terreny les nevades al Capcir han deixat gruixos importants, als quals cal afegir el reforç de la xarxa de producció de neu. Antonio Martin ha volgut destacar que “les condicions de la neu són molt bones. A part de les pistes i remuntadors oberts en un 70% del total, tots els serveis de restauració estan en funcionament. Després d’una temporada 20/21 en blanc, en què les estacions no vam poder obrir, les expectatives són bones. Hi ha neu i hi ha moltes ganes, tant del personal com dels nostres clients” ha afirmat.

Certificats de vacunació Covid-19

En l’actual context de la Covid-19 a França, els esquiadors que visitin les estacions de la Catalunya del Nord han de portar a sobre el certificat o codi QR que acrediti que estan vacunats contra la Covid-19.

Font: Ivan Sanz – Diaridelaneu.cat

Si t’ha agradat llegir el reportatge Més de 4.500 esquiadors avui a Les Angles, també et pot interessar llegir Aquestes són les millores a les estacions d’esquí!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.