Pànxing Cerdanya

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Prats i Sansor

Cerdanya
1c0f0c45420eb37e94f1a7135983fc2d.jpg
Prats i Sansor és el municipi més petit de la comarca, situat al mig de la plana de la Cerdanya, s’estén des dels turons de Castellar (1.318 m) i de Torrelles (1.305 m). 

Ja estem a la tardor, ja ha arribat el primer cap de setmana d’octubre i amb ell l’última festa major de la comarca, la del municipi de Prats i Sansor.
Com sempre hi trobarem diferents activitats dirigides a tothom. Podem destacar el tradicional concert de diumenge amb l’Orquestra Costa Brava, així com el XXII Campionat de Botifarra, que cada any acull més participants, i com a innovació dels últims anys, la Gimcana amb bicicleta per la mainada i la Nit Jove, amenitzada pel grup de versions HEY! PACHUCOS!! 
Des d’aquestes línies, vull fer una crida a tots els veïns i veïnes de Prats i Sansor a participar en els actes organitzats amb motiu de la Festa Major d’enguany. A totes les persones que ens honreu amb la vostra visita, sigueu benvinguts i espero que gaudiu també d’aquests dies. 
 
Desitjo que tots junts puguem viure i gaudir d’aquests dies de festa i de tradicions populars.

 
 Jordi Rosell Ginesta, Alcalde.
 

 
Prats i Sansor és el municipi més petit de la comarca, situat al mig de la plana de la Cerdanya, s’estén des dels turons de Castellar (1.318 m) i de Torrelles (1.305 m). La carretera local d’Alp a Bellver de Cerdanya travessa tot el terme de llevant a ponent, passant pel Pla i per Prats. El municipi comprèn el poble de Prats –que és el nucli–, Sansor, el barri Capdevila i la urbanització El Pla.
 
Prats és el centre del municipi, on està ubicat l’Ajuntament, l’escola Sant Serni, el consultori mèdic i el Local Social. És una zona amb cases de pagès antigues, algunes restaurades i habitatges moderns. Sansor està situat al bell mig de la plana, al pla de la Ribera i prop del tossal de Balltarga, i s’hi troben les ruïnes de l’església de Sant Miquel. En el lloc conegut com a Coll de Saig, s’hi troba el jaciment arqueològic de Motlleó. Foren rellevants les mines de lignit, explotació a cel obert i l’observatori astronòmic. Del Barri Capdevila, cal destacar, als afores, una creu de ferro, des d’on es pot admirar una bonica panoràmica de la Cerdanya. Hi ha l’església parroquial de Sant Serni, construïda cap a finals del segle IX o a principis del X. L’urbanització El Pla és una zona residencial que ocupa una extensió de 89 hectàrees nascuda a partir del desenvolupament d’un projecte urbanístic del 1965. Majoritàriament hi trobarem xalets, però també hi ha una zona industrial i hotelera.

 
Podeu consultar el programa de Festa Major d'aquest octubre de 2018 aquí.
 

>> Festes més destacades
 
5 de gener Cavalcada de Reis
17 de gener Festa de Sant Antoni Abad 
23 de juny Revetlla de Sant Joan
6 d’agost Aplec de Sant Salvador 
Primer cap de setmana d’octubre Festa Major
29 de novembre Festa petita de Sant Serni
Desembre festes de Nadal i quintos escolars
Setmana Cultural de Sant Salvador
 
>> Llocs d’interès a Prats i Sansor
 
Ermita de Sant Salvador de Predanies.
Santuari romànic (segles XI i XII) situat en un lloc envejable des d’on podem gaudir d’una panoràmica magnífica de tota la vall.
 
 
Església parroquial de Sant Serni. 
D’estil romànic, fa ser restaurada el 1960 i la paret absidal està decorada amb pintures que representen el pantocràtor i Sant Serni i Sant Isidre. També s’hi conserven la pica baptismal i la ferramenta de la porta, ambdues romàniques.
 
Jaciment arqueològic de Montlleó.
Jaciment magdalenià a l’aire lliure que presenta una seqüència arqueològica corresponent a ocupacions humanes del paleolític superior. 
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.