Pànxing Cerdanya

24, juliol del 2024

Search
Close this search box.

24, juliol del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Riu de Cerdanya, un racó per descobrir

Cerdanya
bd73ca841048c1f3467918df492dcec4.jpg
Al juliol de l’any 1997 s’aprovava, per decret, la segregació de l’aleshores entitat municipal descentralitzada de Riu, del terme municipal de Bellver, i naixia Riu de Cerdanya. 

El municipi, un dels de major encant de la Cerdanya, per migdia arriba fins dalt de la serra de Moixeró i les Penyes Altes de Moixeró. A llevant termeneja amb Urús, des de la carena que es desprèn de les Penyes Altes fins a l’estret de Canals i seguint al nord, fins a la tossa de Torrelles. Al sector de ponent del municipi, que limita amb Bellver de Cerdanya, el termenal puja pels contraforts de l’obaga de Moixeró. 
 
El municipi comprèn el poble de Riu, únic nucli de població i cap del terme, encara que hi ha també el despoblat de Canals. Riu és un autèntic parc natural de corriols i racons salvatges ja que bona part del municipi és ocupat per terreny forestal, estès pels vessants septentrionals del Moixeró, integrats al Parc Natural del Cadí-Moixeró. 
 
El nucli urbà està format per una pinya de cases de pedra i teulades de pissarra al voltant de l’església de Sant Joan Baptista. En aquest escenari destaca una generosa font amb 5 brocs on diu la tradició que es ballava la Dansa de les Rentadores, representació folklòrica recentment recuperada.

 
>> Cap el refugi del Serrat de les Esposes
 
Des de Riu de Cerdanya surt una pista per on es pot pujar al refugi forestal del Serrat de les Esposes i al coll de Pendís. El Serrat de les Esposes és un encantador refugi de muntanya que acull excursionistes, i a tots aquells que vulguin gaudir de l’entorn del Parc Natural Cadí Moixeró, situat a la falda del Moixeró i El Penyes Altes i envoltat pel congost del Grau de l’Ós.
 
 
Des del refugi  es pot continuar ascendint cap al Moixeró, les Penyes Altes i el Comabona. Es tracta d’una excursió amb algun tram de fort desnivell entre boscos de pi roig i prats però apta per fer-la fins i tot amb nens.

 
>> Altres llocs d'interès
 
Entorn natural de las Bagues, un dels boscos d’avets monumentals més antics de Catalunya.
Torrent del Grau de l’Os
Antic nucli de Canals

 
>> Festes a Riu
 
20 de gener: Festa petita (Sant Sebastià)
23, 24 i 25 de juny: Festa Major (Sant Joan). Podeu consultar el programa de la Festa Major: aquí

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.