Pànxing Cerdanya

18, juliol del 2024

Search
Close this search box.

18, juliol del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Ruta a peu: Urtx-Alp a Puigcerdà

Cerdanya
8190821423b6ae5349e76b06feb28cec.jpg

“A peu de la Cerdanya a Barcelona” és una guia de rutes que proposa fer excursions a peu (tornant a casa en tren) que uneix la Cerdanya amb Barcelona en 25 etapes. Aprofitant la coincidència geogràfica, i gràcies a la col·laboració del seu autor, David Claret, el Pànxing Tot Cerdanya ha volgut fer arribar als seus lectors les tres primeres d'aquestes etapes.

Aquest mes us presentem la tercera, i darrera, de les etapes que coincideixen en els límits de la comarca, d'Urtx-Alp a Puigcerdà.

Sortim de l'estació de tren d'Urtx-Alp (0h, 1.184m) i, a la rotonda, prenem la direcció cap al Vilar d'Urtx. Avancem uns 500 metres i, seguint la indicació cap a Escadarcs, baixem pel carrer Major i arribem a la plaça Major del Vilar d'Urtx (15'). Continuem baixant pel carrer Major i passem per sota de la via del tren.

Seguim la indicació cap a la depuradora per una pista que, de baixada, entre pastures i amb Puigcerdà al fons, ens porta fins a un indicador a peu de carretera (35'). A partir d'aquí seguim els indicadors del GR 4 cap a Puigcerdà. Continuem per una pista ampla, paral·lela a la carretera, passem el torrent d'Urtx i veiem, a la dreta, l'antiga estació de tren de Queixans, avui convertida en restaurant. Seguint els indicadors ens enfilem al pont de la carretera N-152 per damunt de la via del tren, i girem a l'esquerra per arribar de seguida al trencall de Queixans (1h 5'; 1.110m).

Continuem tirant avall, d'acord amb els senyals, i trenquem a l'esquerra per una pista que, després de diversos girs, discorre paral·lela al riu Segre. Continuem Segre amunt, passem de llarg una cruïlla i un pont de vianants sobre el riu i arribem, amb el Segre sempre a l'esquerra, a una carretera estreta i asfaltada. Seguim l'indicador cap a Puigcerdà, ran de riu, i al cap de 150 metres travessem un pont sobre el Segre (1h 30'). Continuem per la carretera estreta que enfila directament cap a Puigcerdà a través del Pla de Sant Marc.

Passem el golf, l'ermita i, a l'arribar a un polígon industrial, continuem recte pel carrer de Girona fins a la carretera N-152, ja a Puigcerdà (2h 10'; 1.145m). Girem a l'esquerra cap a la rotonda, agafem l'avinguda de Catalunya i, més endavant, el carrer de l'Estació, fins a l'estació de tren de Puigcerdà (2h 20').

FITXA TÈCNICA:

Punt de partida: Estació de tren d'Urtx-Alp
Punt d'arribada: Estació de tren de Puigcerdà
Temps: 2h 20'
Distància: 9,1km
Aigua: El Vilar d'Urtx, Queixans i Puigcerdà.
Cartografia: E-0 Cerdanya. Editorial Alpina.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.