Pànxing Cerdanya

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Senderisme i nordic walking cardioprotegits

Cerdanya
bc93457e48c8d9131ca9b06b0f3e77af.jpg
Des de finals de juliol, Guies del Pirineu i Nordic Walking Pirineus estan desenvolupant tots els seus programes de senderisme i de marxa nòrdica amb el segell d’“activitats cardioprotegides”. Tots els guies – instructors porten a les farmacioles de les seves motxilles un desfibril·lador extern automàtic DEA.

Un DEA és un equip que avalua el ritme cardíac de la víctima i administra una descàrrega elèctrica al cor quan detecta un ritme desfibril·lable, i que ajuda quan una persona pateix una aturada cardíaca. 

Guies del Pirineu i Nordic Walking Pirineus van iniciar la primavera de l'any passat una campanya de micromecenatge, a través del Projecte Salvavides, per al finançament d'un DEA per a personal no sanitari. Diversos actes i caminades van servir per recollir fons mitjançant les aportacions de les polseres salvavides. Un any després, han pogut adquirir un equip DEA Lifepak CR Plus, apadrinat pel Dr. Enric Subirats, especialista en Medicina d'Urgències de Muntanya i per Emma Roca, campiona del món de raids.
 
La primera sortida de senderisme amb el nou equip va tenir lloc el passat 21 de juliol, una ascensió al Puigmal, i el 23 de juliol es celebrava la primera sortida de marxa nòrdica cardioprotegida, a la ruta del Mirador de Gresolet a Gósol, transcorrent part pel GR del Camí dels Bons Homes. 
 
El DEA -que pesa uns 2 kg, al costat del material auxiliar de RCP- ja forma part de l'equip de seguretat per a les sortides dels diferents programes de senderisme Cerdanya Activa, dels hotels i càmpings de la Cerdanya, i de Vacances en Família, dels albergs MD de les Neus (la Molina) i La Valira (la Seu d'Urgell) de la Generalitat, així com dels cursos, tallers i sortides de Nordic Walking Pirineus. 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.