Pànxing Cerdanya

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Taller-Museu Nan de Gegants i visita al taller d’imatgeria festiva

Cerdanya
d2d0b951f690f4e817941cebf30f6597.jpg
Podreu veure el procés de construcció dels gegants, des del modelat amb argila, passant pels motlles, l’estampació en cartró, el muntatge, la pintura, el daurat amb full d’or…

Si voleu visitar el Taller-Museu Nan de Gegants us heu de dirigir a un petit local a la plaça L’Especier al casc medieval de Bagà sota el Palau dels Pinós, on podreu veure el procés de construcció dels gegants, des del modelat amb argila, passant pels motlles, l’estampació en cartró, el muntatge, la pintura, el daurat amb full d’or… Us podreu fer fotos amb capgrossos, caps de gegants, bèsties o fer ballar alguna figura, fins i tot! Si veniu en grups o individualment, i voleu, podeu concertar alguna demostració com l’estampació en cartró i altres tècniques que podeu consultar a la pàgina web: https://francesccisa.wordpress.com/museu-nan-de-gegants/ i podreu participar directament en part del procés.
 
 
A més a més, aquells que vulgueu podreu experimentar un taller de siluetes en acabar la visita. Quan no existia la màquina de fotografiar es feien molts retrats del perfil del cap. És una tècnica que les ombres ens mostren de forma natural. El resultat és molt interessant i ens permet conèixer l’efecte de la llum i l’ombra. La realització pràctica és un retrat de perfil dels assistents sobre paper, de 50×60 centímetres i l’aprenentatge de la tècnica que té moltes altres aplicacions.

 

Experiència PX

Lloc i hora de trobada: Us podeu dirigir a la Plaça L’Especier núm. 2, de Bagà, on podreu trobar a l’artesà treballant al taller o bé concertar l’hora prèviament per telèfon. La Plaça l’Especier no té accés amb vehicles, es recomana deixar el cotxe als carrers del voltant.
Durada: La visita dura entre 15 i 30 minuts. El taller de Silueta dura 10 minuts si es vol fer com a complement de la visita.
Preu: Per la visita, voluntari. Per les demostracions, a concertar. Taller de Silueta 3€
Grup mínim: 1 persona / Grup màxim: 10 persones, dins del taller-Museu. Per a grups més nombrosos, es poden fer torns o explicació i demostració a la plaça incloent el retrat amb els caps grossos i altres figures.
Estacionalitat: Tot l’any i qualsevol dia, si es concerta prèviament la visita.
Idiomes: Català, castellà i francès.
Pagament amb targeta: No
Accessible per a persones amb discapacitat:
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.