Pànxing Cerdanya

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Tot a punt a La Molina per a l’obertura de temporada

Cerdanya
a387c888272e7e83dad4f5fe343c2c48.jpg
Queden menys de 30 dies per començar una nova temporada i a La Molina tot està a punt per rebre la neu i el fred. A més, aquest hivern complirà el 75è aniversari de la inauguració del primer teleesquí comercial de l’Estat espanyol. D’altra banda, l’estació organitzarà les primeres Jornades d’Economia de Muntanya que promou la Taula Estratègica de Muntanya.

Ferrocarrils, juntament amb el Govern de la Generalitat de Catalunya, ha creat la Taula Estratègica de Muntanya amb la voluntat de convertir als actors públics i privats de la zona en un motor econòmic per a les comarques de muntanya dels Pirineus.

 
 
La temporada que arriba
La temporada de neu és a menys de 30 dies de començar i per això a La Molina s’estan enllestint algunes actuacions de millora. Aquest hivern els esquiadors que visitin La Molina tindran més pistes amb instal·lació de neu produïda: les pistes Solell, Els Plans i el tram baix de la Costa Rasa. Entre les novetats també destaca un nou edifici de producció de neu que permetrà augmentar la capacitat de producció de neu, noves màquines trepitjaneu, un nou aparcament d’autocaravanes amb 40 places i la millora en les mesures de seguretat a la pista Olímpica. Es mantenen les tarifes de la temporada 2016/2017.
 
75è aniversari del primer giny mecànic
Finalment, cal destacar que aquest hivern complirà el 75è aniversari de la inauguració del primer teleesquí comercial de l’estat espanyol. L’any 1908, segons consta al butlletí del Centre Excursionista de Catalunya (CEC), es troben les primeres notícies d’esquiadors als voltants de La Molina, però és el 28 de febrer de 1943 quan s’inaugura el primer teleesquí comercial de l’estat espanyol a La Molina, i es considera aquesta data com a inici de l’activitat de l’estació. A més, la festivitat del 75è aniversari comptarà amb un espai permanent d’exposició que mostrarà el passat, present i futur de l’estació de La Molina.
 
Reunió de la Comissió Assessora
Tota aquesta informació va ser avançada el passat 5 d’octubre pel president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, qui va presidir la Comissió Assessora de La Molina en una trobada que es fa dos cops a l’any. En aquestes trobades, la Comissió fa el seguiment dels esdeveniments fixats a l’estació i el balanç de la campanya d’estiu o d’hivern que es deixa enrere.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.