Pànxing Cerdanya

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

Totes les estacions d’esquí nòrdic, amb un sol forfet

Cerdanya
36f03f2a65fae5194a2b6ed10a6bbd1d.jpg
Les estacions d’Aransa, Lles de Cerdanya, Guils Fontanera, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-La Vansa, Tavascan i Viròs-Vallferrera ofereixen la possibilitat d’esquiar amb un únic forfet de temporada a qualsevol de les set estacions catalanes. D’aquesta manera podreu gaudir de més de 200km de pistes de fons sense la necessitat de comprar diferents forfets.

Les estacions d’esquí nòrdic de Catalunya inauguren temporada amb la voluntat de reforçar el seu contacte directe amb els aficionats a l'esquí de fons a través de les noves tecnologies i les xarxes socials. Els set dominis han instal·lat estacions meteorològiques que vincularan a les càmeres web que ja van instal·lar l'any passat per informar en temps real de l’estat de les pistes.
 
L’estació d’Aransa, al vessant sud del Pirineu, disposa de circuits que transcorren per frondosos boscos de pi negre i travessen prats d’alta muntanya. A part de fer esquí nòrdic, que és l’activitat principal, també podreu fer excursions amb raquetes, passar un dia a la neu en família o gaudir d’un àpat típic de muntanya al restaurant de l’estació. La situació privilegiada, la orientació i el perfil de les pistes de Lles la converteixen en l’estació ideal per a famílies que vulguin fugir de les grans massificacions d’esquiadors tot gaudint de meravelloses vistes a la Serra del Cadí i a la Cerdanya.
 
 
Aquesta estació es connecta amb el d’Aransa convertint-se en el major domini esquiable de nòrdic de l’Estat amb 68km de pistes. A Guils de Cerdanya hi ha l’estació de Guils Fontanera. Situada en un vessant d’influència atlàntica, té més temps d’innivació cosa que la converteix en una àrea ideal per fer esquí nòrdic. Els 40km de pistes de diferents nivells que serpentegen pel mig del bosc estan intercomunicats, cosa que permet que l’esquiador triï el recorregut més adequat al seu nivell tot contemplant unes magnífiques vistes a la Cerdanya.
 
Entre l’Alt Urgell i el Pallars es troba Sant Joan de l’Erm, estació pionera de l’esquí nòrdic a Catalunya. Aquí podreu esquiar o fer excursions amb raquetes de neu al mig d’espectaculars boscos de bedolls i pins negres. Al Refugi de la Basseta, on comencen les pistes, hi trobareu tots els serveis pels visitants, informació general i sobre el Parc Natural, lloguer de material i l’escola d’esquí.
 
 
El domini de Tuixent-La Vansa està situat a la cara nord del massís del Port del Comte. Ofereix 30km de circuits de tots nivells i uns serveis de primera qualitat tant a peu de pistes com als voltants més immediats. Aquest any s’hi han fet algunes millores com l’ampliació de la zona d'inici de pistes, la remodelació de les zones de Trineus i del Jardí de neu i s’ha arreglat l’asfalt de la carretera d'accés.
 
L’estació de Tavascan, situada al Pallars Sobirà i envoltada per un magnífic paratge d’alta muntanya, ofereix als practicants d’esquí nòrdic de tots els nivells la possibilitat de poder practicar-hi la modalitat clàssica en els seus 14km de pistes marcades. La petita estació, de caràcter familiar, ofereix també 5km de pistes d’esquí alpí.
 
 
Finalment, dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu, hi trobem l’estació de Virós-Vallferrera, Al llarg dels seus 28km de circuits, es pot fer esquí nòrdic de qualsevol nivell per dins del Bosc de Virós. A més, l’estació ofereix tres circuits de raquetes de neu on fer excursions guiades i circuits d’orientació, conducció de trineus de gossos o tallers d’interpretació del bosc, gaudint alhora de la tranquil·litat i la riquesa natural de la zona.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.