Pànxing Cerdanya

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya

De visita a Formigueres 48h abans de l’anhelada nevada

Cerdanya
Formigueres-esquiador-telecadira-140123-IST
Aquest dissabte 14 de gener de 2023 hem visitat l'estació de Formigueres (By Trio-Pyrénées), dins l'associació de Les Neus Catalanes. Hem parlat amb Sébastien Bonet, director de l'estació, Edith Mestre, responsable de comunicació i màrqueting, i Eric Charre, director general de Trio-Pyrénées. Ens han explicat com ha anat aquest primer tram de la temporada, les inversions d'aquest any i les previstes per a aquest proper estiu i algunes de les promocions del mes de gener. També hem parlat amb alguns clients de l'estació.

Formigueres ens rebia aquest dissabte amb temperatures suaus, un cel a estones clar i a estones enteranyinat, i malgrat la neu escassa en el seu entorn, a pistes i a les terrasses del peu de pista amb alegria i el moviment habitual d’un cap de setmana de gener.

Actualment, el seu comunicat de pistes reflecteix, com passa a totes les estacions del Pirineu i dels Alps, les conseqüències d’un hivern excepcionalment càlid i de poques nevades: obert el sector de debutants, el sector serra de Mauri i la pista de retorn entre aquest sector i la base de l’estació. Aproximadament un 40% del total de l’estació.

En la present campanya Formigueres, ja plenament integrada dins Trio-Pyrénées amb les estacions de Cambre d’Aze i Porté-Puymorens, i també dins l’associació Les Neus Catalanes, ha inaugurat un nou teleesquí a la zona de debutants, batejat amb el nom de la Chapelle, ha instal·lat neu produïda a la pista La Panoràmica, i s’ha obert un nou traçat de màxima dificultat: la negra Petit Galbe, situada a l’exterm nord i més alt del domini a tocar del retorn del telecadira Serra de Mauri.

Valoració de la temporada, inversions i promocions

Ahir a Formigueres ens van atendre Sébastien Bonet, director de l’estació, Edith Mestre, responsable de comunicació i màrqueting, i Eric Charre, director general de Trio-Pyrénées. També vam parlar amb alguns clients.

Sebastian Bonet va explicar que a la primavera començarà “la segona fase de la instal·lació d’un telemix en substitució del telecadira Calmazeille, meitat amb cabines i meitat amb cadires. Una inversió pensada per a l’hivern i per a l’estiu. Permetrà retirar de la carretera els vehicles que a l’estiu volen fer l’excursió fins a Camporells, i permetrà crear noves activitats a dalt a l’arribada” i està previst que les obres del telemix comencin “tan bon punt finalitzi la temporada d’hivern i quedaran enllestides al novembre o desembre de la pròxima temporada”.

Per la seva part, la responsable de comunicació de Trio-Pyrénées, Edith Mestre, va detallar que de cara a aquest mes de gener i amb l’objectiu de millorar les xifres d’afluència durant els dies laborables, es posen en marxa algunes promocions. Els dilluns els artesans i els comerciants tindran un descompte del 50% en el preu del forfet diari a Formigueres. El mateix descompte serà vigent els dimecres per a tots els estudiants a Cambre d’Aze, i a Porté les dones estan convidades a esquiar els dijous“, va declarar.

Finalment, Eric Charre va admetre que en aquest primer tram de la temporada les xifres de visitants a Formigueres “han estat més baixes que altres anys” però que, per contra, també s’hauria de valorar la qualitat de servei que ara s’ofereix al client amb l’aposta que suposa Trio-Pyrénées.

Satisfacció entre la clientela

Entre la clientela que aquest dissabte hi havia a Formigueres la xifra de clients del sud de la frontera també era notable. En general es tracta de dues grans tipologies de clients: el que té una segona residència a la Cerdanya, d’una banda, i el que practica l’esquí de puja-i-baixa en un sol dia i que s’hi desplaça regularment, de l’altra. D’entre aquests segons seria el cas dels socis del FAES de Sallent (Foment Arqueològic Excursionista Sallentí), que regularment organitzen sortides tots els dissabtes per a fer cursets d’esquí (veure vídeo).

Carla Casaramona, sòcia d’aquesta entitat i veïna de Manresa, explicava que el bus del club arrenca a Sant Pedor i va carregant altres socis a les poblacions de Sallent, Manresa o Navàs. “Fa molts anys que venim a aquestes pistes, ens agraden, i ens les coneixem bé. Hi ha pistes per a tots els nivells. Malauradament, aquest any no hi ha tanta neu com altres anys, però igualment ho passarem bé amb el que hi ha obert. I sabem que hi ha previsions d’una important nevada. La setmana que ve tornarem”, assegurava amb optimisme.

Josep Prat, de Girona, que representaria la primera tipologia de client habitual de Formigueres. El vam interceptar a la part alta de l’estació, mentre l’acompanyaven dos dels seus fills. Ens comentava que tenen una segona residència a la Cerdanya, des de fa molts anys. Així, raonava que “avui estem a Formigueres, també amb la meva dona que està esquiant per aquí amb la nostra filla petita. Ens agrada molt gaudir de la muntanya, per exemple en un dia com avui, amb sol, i hem convertit això d’esquiar en tradició familiar. Tenim el forfet de temporada de Trio-Pyrénées i anem canviant d’estació. No hi ha molta neu, però el que hi ha està bé, i estem a l’espera d’una gran nevada que ha d’arribar demà, o demà passat. La setmana que ve potser podrem fer una mica de fora pista”, augurava amb alegria i un ampli somriure.

I és que ahir a Formigueres gairebé tothom, des dels seus directius, operaris o clients, parlaven amb alegria, esperança i certa excitació de les prediccions que apunten a nevades en les properes 48 hores, que poden ser importants al vessant nord del Pirineu, amb gruixos que podrien superar, fins i tot, els 50 cm.

Tots ho esperem, tots ho necessitem. La setmana vinent, divendres, en sortirem de dubtes des de Cambra d’Ase, propera parada i fonda del nostre particular Tour de gener per les estacions de Les Neus Catalanes.

Font: Ivan Sanz Tusell

Si t’ha agradat llegir l’article De visita a Formigueres 48h abans de l’anhelada nevada, també et pot interessar llegir Après-ski per fer una copa o ballar a la Cerdanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.