Close this search box.

Turisme Actiu – Cerdanya

Vuitena i emocionant Ultra Pirineu

Cerdanya
Més de 2.000 corredors de 50 països diferents van participar el darrer cap de setmana de setembre en alguna de les quatre proves d’un cap de setmana que va emocionar a Bagà, Bellver, La Molina i al món del trail i que ja compta els dies per tornar-hi l’any vinent.

Miguel Heras i Gemma Arenas van proclamar-se els campions de la Salomon Ultra Pirineu, cursa que repetia recorregut per segon any consecutiu amb el pas pels vuit refugis de l’antiga travessia de Cavalls del Vent. I mentre Heras celebrava la seva tercera victòria en una Ultra, Arenas sumava a la seva el títol de Skyrunner World Series en la modalitat ultra. Un 63’2% dels participants van superar el repte de recórrer els 110km i 6800m de desnivell.

D’altra banda, Ismail Razga, l’apriori favorit, finalment va ser el vencedor d’una Marató Pirineu summament renyida, que amb 42km i 2400m de desnivell recorria part de la vessant cerdana del Cadí Mixeró. Amb el públic aplaudint per acompanyar-lo en la seva entrada a meta a Bellver. Per la seva banda Paloma Lobera es proclamava la guanyadora femenina de la prova.

La Nit Pirineu a La Molina, va veure el seu recorregut retallat per les condicions meteorològiques, amb una pluja intensa es va arrencar la prova que es va acabar retallant ja que l’aigua hi afegia un nou repte,finalment Jan Margarit i Fàtima de Diego es va proclamar campions d’una prova que només un corredor no va ser capaç de finalitzar.

Com en cada edició els veïns de les seus participants es van bolcar en les proves i 500 persones van vetllar per la seguretat dels corredors: voluntaris, cossos de seguretat, serveis mèdics, protecció civil, personal dels ajuntaments i del Parc Natural, entre d’altres. És un cap de setmana de treball intens, el personal posa tota la seva dedicació  en els diferents punts d’avituallaments repartits al llarg del recorregut i  vetllen pel benestar de cada corredor. Els pobles es bolquen amb la cita i el personal dels hotels i dels voltants treballen sense descans fins diumenge quan es donen acabades les proves.