Pànxing Cerdanya

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Cultura – Cerdanya

Calma i Aventura: Sant Jordi 2023

Cerdanya
sant jordi
Habitem un món que ens exigeix velocitat. Hem de ser ràpids, hem de viure de pressa, devorar les hores, estar al dia, ser moderns, entomar centenars de missatges, notícies, imatges, vídeos. Angoixa, estrès, tensió, són el pa de cada dia de molta gent.

La calma, la serenor, la placidesa i la tranquil·litat són cada vegada més difícils d’assolir. Però la lectura ho aconsegueix. Llegir, una activitat universal, mil·lenària, senzilla i de baix cost pot reduir els nivells d’estrès fins a un 60% segons un estudi de la Universitat de Sussex.

És fàcil imaginar algú amb un llibre a les mans, concentrat, aïllat de la realitat, en una butaca, pot ser prop del foc, o en una gandula, en un jardí, o al llit, il·luminat per un raig de llum, envoltat de foscor. No importa el lloc, el moment, l’edat, sempre hi ha un element comú: la calma que desprèn, la serenor que exhala, la tranquil·litat que transmet l’ofici de lector.

La lectura ens ajuda a agafar el son perquè redueix el ritme cardíac i la tensió muscular. Llegir ens fa més reflexius i afavoreix la concentració. També ens fs més empàtics perquè ens permet entendre millor les creences, els desitjos i les idees dels altres i pel mateix motiu ajuda a desenvolupar el pensament crític.

Llegir en paper, fa que el cos freni, descansi, es doni un respir i que el cervell funcioni a un altre ritme, d’una altra forma. I llavors, quina paradoxa, el lector pot descobrir les idees més complexes, els personatges més extraordinaris i els fets més increïbles. Pot viure les aventures més frenètiques, els amors més impossibles, les venjances més sagnants, les amistats més pures i les traïcions més terribles.

La ficció i la no-ficció modelen un món interior, ple d’aventura, que cada lector es fa a mida, amb constància, temps i paciència i que sumat al món exterior, el del lloc i moment que per atzar habita, dona com a resultat una existència més rica, amb més eines per sentir, per pensar i per viure. Perquè ja ho deia Gandhi, persona calmada i tranquil·la: “si no llegeixes no passa res. Si llegeixes passa molt”.

M. Àngels Terrones

Directora de la Biblioteca Comtat de Cerdanya


Us detallem com serà la diada de Sant Jordi dels protagonistes d’aquesta jornada: llibreries i floristeries.

Bona diada de Sant Jordi!

FLORISTERIA PONS

C/ Major, 17 Puigcerdà

972 880 210 – Frank – pons@floristeriapuigcerda.com

Amb les flors felicitem, amb les plantes agraïm i la planta amb flors… A la diada de Sant Jordi ens trobaràs com sempre a la floristeria i a la plaça de Santa Maria. Feliç Sant Jordi!

sant jordi

FLORS I PLANTES JOAN

Plaça Santa Maria, 5 Puigcerdà

972 882 418 – Joan i Rosa

Com sempre per Sant Jordi, ens trobareu a la mateixa botiga i a la Plaça Santa Maria. Trobareu roses naturals de tots els colors i si voleu que el record del dia us perduri molts anys demaneu per les roses naturals eternes. Si voleu algun centre especial, us aconsellem trucar per reservar. Bona diada de Sant Jordi!

sant jordi

LLIBRERIA VILADESAU

C/ Major, 37 Puigcerdà

972 880 191 – Lourdes

En aquest Sant Jordi, celebrem 95 anys de compartir experiències, emocions i històries amb tots vosaltres. A la nostra llibreria ens apassiona connectar lectors amb llibres que els facin vibrar, riure i plorar. Així que, enguany, hem preparat una selecció especial de llibres que us transportaran a altres mons, èpoques i vides. Des de clàssics que van marcar èpoques fins a les novetats més sorprenents dels darrers mesos. Vine a veure’ns i gaudeix de la màgia de la lectura en aquesta diada tan especial. Bon Sant Jordi a tothom!

Sant Jordi

Si t’ha agradat llegir el reportatge Calma i Aventura: Sant Jordi 2023, també et pot interessar llegir el reportatge Bruixes.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.