Pànxing Cerdanya

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Cultura – Cerdanya

Torna la Fira Ramadera de Bellver de Cerdanya

Cerdanya
fira ramadera
Pels habitants de la vila de Bellver de Cerdanya, segurament, no hi ha cap senyal més inequívoc de tenir la tardor ben instal·lada que la celebració de la seva estimada Fira Ramadera. Aquest esdeveniment suposa una cita ineludible pels veïns i veïnes de la capital de la Batllia, que esperen amb delit tot l’any el cap de setmana més proper a l’11 d’octubre per gaudir de la cita.

Una trobada llargament esperada

El primer dia de fira suposa la materialització d’una il·lusió i un projecte que s’ha anat gestant al llarg de tot un any, ben bé des que es posa punt final a l’edició antecedent. Tant l’Ajuntament de Bellver, l’Administració de la Generalitat corresponent, l’Associació Raça Bruna dels Pirineus, l’Associació Ramadera Serra del Cadí, els Joves Pagesos de Bellver i Batllia, l’Associació de Dones del Món Rural Cerdà i altres entitats i gent a títol personal, treballen incansablement per mantenir viva aquesta tradició.

Amb la fresca, ben d’hora, els ramaders descarreguen el bestiar que exhibiran. Amb l’ajuda d’uns i altres, fan baixar brunes i cavalls dels remolcs i acomoden els animals als tancats. Amb la feina feta, és hora d’esmorzar. A quarts de deu, la brasa ja fa estona que crema per oferir a la vila un contundent esmorzar popular on no hi falta mai el pa amb tomàquet i la carn acabada de coure.

Concurs morfològic de bestiar

Una de les pedres angulars sobre la qual s’assenta des de ja fa temps la Fira Ramadera de Bellver és el concurs morfològic, tant de raça bruna com de cavall pirinenc el primer dia i de raça frisona, el segon. Els membres del jurat són els encarregats d’observar amb deteniment els exemplars de bestiar per escollir els millors i premiar-los.

Una fira de tots

Els protagonistes indiscutibles d’aquesta trobada són els ramaders i el seu bestiar, però tot el poble de Bellver té cabuda a la fira. Des de fa més de tres dècades, els  i les alumnes de l’escola Mare de Déu de Talló són els encarregats de fer el dibuix que, un cop escollit entre totes les propostes, serà el cartell de la fira.

fira ramadera

Si t’ha agradat llegir la notícia Torna la Fira Ramadera de Bellver de Cerdanya, també et pot interessar llegir Celebrem Tots Sants, dolça i mestissa festa.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.