Pànxing Cerdanya

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Cultura – Cerdanya

Els treballs en el jaciment del fòrum romà lulia Libica deixen al descobert nous fragments d’escultures

Cerdanya
excavacio23-01
Aquesta setmana ha finalitzat la primera fase de la campanya anual d'excavacions al fòrum de Llívia

Llívia (08/06/2023). Els treballs d’excavació al fòrum romà de lulia Libica han deixat al descobert nous fragments d’escultures de marbre que permetran “completar el conjunt escultòric del fòrum i confirmar l’època de la col·lecció que actualment es troba custodiada al Museu de Llívia”, segons ha explicat el director del programa, Josep Guitart. “Són peces que complementen les localitzades en campanyes anteriors i que ens permeten deduir com estava poblat d’imatges el fòrum. Per tant, continuem destacant que es tracta d’escultures de la família imperial de l’emperador romà August i que s’emmarca en l’època de la dinastia Júlio-Clàudia”.

Guitart ha fet aquesta valoració a la finalització de la primera fase de la campanya anual d’excavacions al fòrum romà de Llívia. El passat 18 d’abril va arrencar la primera fase i els treballs en el jaciment tindran continuïtat a l’agost, setembre i octubre. El director del programa ha destacat que els treballs en els pròxims mesos continuaran en la part central del recinte, ara que la zona ha estat alliberada dels serveis “aigua, gas i electricitat” que havien impedit, fins ara, els treballs d’excavació. La campanya amb estudiants, aquest any, serà del 28 d’agost al 8 de setembre.

Els treballs d’excavació al fòrum romà de lulia Libica estan liderats per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC). En el projecte hi col·laboren la Diputació de Girona i la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat-Servei d’Arqueologia. Els treballs d’excavació són dirigits pels arqueòlegs Cèsar Carreras, Òscar Trullàs i Jordi Guàrdia. Hi participa, també, l’empresa Arqueòlegs.cat.

L’Ajuntament de Llívia, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat-Servei d’Arqueologia van signar l’any passat el conveni pels pròxims 4 anys (2022-2025), document que dona continuïtat als treballs d’excavació del Fòrum Romà lulia Libica. El compromís de les administracions “Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona, Ajuntament de Llívia, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica” es manté intacte des que l’any 2013 va começar aquest projecte.

Font: Àrea de comunicació Ajuntament de Llívia

Si t’ha agradat llegir Els treballs en el jaciment del fòrum romà lulia Libica deixen al descobert nous fragments d’escultures, també et pot interessar llegir Viatge pels cors d’òpera, el nou projecte del Cor Transfronterer de Cerdanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.